Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Francúzska polícia bola nekompromisná: Vypratala viacero nepovolených utečeneckých táborov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŹ - Francúzska polícia vypratala dnes viacero nepovolených utečeneckých táborov v oblasti Porte de La Chapelle na severe Paríža. Informovala o tom agentúra DPA.

Zhruba 2400 migrantov bolo premiestnených do dočasných priestorov. K vyprataniu došlo len niečo vyše mesiaca po tom, ako úrady zlikvidovali v rovnakej oblasti jeden z väčších utečeneckých táborov, z ktorého vtedy premiestnili dovedna 2771 migrantov. 

Polícia uviedla, že prípady dnes prevezených migrantov posúdi, pričom s tými, ktorí už požiadali o azyl bude zaobchádzať v súlade s vnútroštátnymi predpismi. Úrady zároveň informovali, že deportujú tých migrantov, ktorí nespĺňajú náležitosti potrebné na udelenie azylu alebo nemajú právo na pobyt vo Francúzsku. Z krajiny tiež vyhostia tých utečencov, ktorí požiadali o azyl v inom štáte Európskej únie.

Parížske úrady ešte v novembri otvorili v oblasti Porte de la Chapelle dočasné prijímacie centrum pre migrantov, čím sa chceli vyrovnať s ich narastajúcim počtom ľudí, ktorí v metropole nelegálne táboria. Napriek tomu takéto tábory v meste naďalej pribúdajú.

Viac o téme: UtečenecMigrantFrancúzsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu