Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nemecký minister varuje pred veľkou pohromou: Hrozí príchod 100 miliónov utečencov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BERLÍN - Európa by sa mala pripraviť na ďalšiu masívnu utečeneckú vlnu, upozorňuje nemecký minister pre miestny rozvoj Gerd Müller. Ak sa ľudstvu nepodarí eliminovať globálne otepľovanie na dva stupne Celzia, na severe Európy bude hľadať azyl 100 miliónov ľudí.

Gerd Müller otvorene hovorí o blížiacom sa exode z Afriky. „Ak sa nám nepodarí obmedziť globálne otepľovanie na dva stupne Celzia, až sto miliónov ľudí bude v budúcnosti migrovať na sever,“ povedal politik pre Bild am Sonntag.

Temný a vražedný obchod zmieta svet: Cesty smrti, ktoré zarobia 10 miliárd

O budúcnosti sveta môže podľa jeho slov rozhodovať práve Afrika, v ktorej sa každý týždeň zvýši počet obyvateľov o milión. Zároveň však narastajúci počet obyvateľov pre svetadiel znamená ekonomickú záťaž a stratu perspektívy pre miestnych. „Ak budeme pokračovať ako doteraz, ľudia v mnohých častiach Afriky nebudú mať inú možnosť, ako vydať sa na cestu,“ dodal Müller, ktorý súčasne upozornil na potrebu investičného plánu pre Afriku.

Nemecký minister varuje pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Dunham)

Podľa nemeckého politika bude nevyhnutné, aby medzinárodné skupiny pristúpili na férový obchodný styk. Aj obyvatelia Afriky musia mať zabezpečené slušné mzdy a dobré životné prostredie, spresnil. Situácia v Afrike bude témou číslo jeden na summite G-20, ktorý sa bude konať 7. až 8. júla v Hamburgu.

Viac o téme: MigrantiGerd Müller
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu