Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Stroskotal čln migrantov: Podľa tínedžera mohlo o život prísť až 146 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RÍM - Až 146 migrantov mohlo prísť o život pri dnešnom stroskotaní člnu, ktorý vyplával z prístavu Sabráta na západe Líbye. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR). Predpokladaný počet obetí sa zakladá na tvrdení 16-ročného tínedžera z Gambie, zrejme jediného človeka, ktorému sa stroskotanie podarilo prežiť.

Gumový čln mal podľa jeho tvrdení vyplávať zo Sabráty pred dvoma dňami a stroskotať v Stredozemnom mori počas plavby k brehom Talianska. Na jeho palube sa malo celkovo nachádzať 147 osôb vrátane piatich detí a niekoľkých tehotných žien. Gambijského tínedžera, ktorému sa po stroskotaní podarilo udržať na palivovej nádrži, zachránila loď s pracovníkmi nemeckej mimovládnej organizácie. Následne ho odovzdala talianskej pobrežnej stráži, uviedla Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

Mladíka, ktorý si kvôli zlému duševnému rozpoloženiu nepamätal podrobnosti plavby, hospitalizovali v noci nadnes v nemocnici na talianskom ostrove Lampedusa. Do Talianska prišlo za prvé tri mesiace tohto roka približne 22.000 utečencov a migrantov, ďalších zhruba 590 sa počas plavby utopilo, uviedla v utorok IOM. 

Viac o téme: ČlnUtečenciMigrantiSabráta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu