Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudská krutosť nemá hranice: Okolostojaci povzbudzovali migranta k spáchaniu samovraždy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

LIPSKO - Okolostojaci vraj kričali "Skoč!" na maloletého imigranta, ktorý následne spáchal samovraždu výskokom z bytového domu v nemeckom meste Schmölln. Povedal to dnes tamojší starosta Sven Schrade.

Stredonemecký rozhlas a televízia MDR uviedli, že polícia a hasiči v 11-tisícovom Schmöllne na území spolkovej krajiny Durínsko sa pokúšali v piatok odradiť 15-ročného chlapca, ktorý sa zaregistroval ako Somálčan, od skoku z domu, kde býval.

"Dostali sme informáciu, že niektorí z okolostojacich sledovali tento incident veľmi dlho a vraj sa tam vyskytli výkriky ako 'No tak, skoč!'", povedal starosta. "Niečo také treba odsúdiť," pokračoval. "Ak to niekto berie ako film a potom si myslí, že je treba zakričať povzbudenie, je to neuveriteľné."

Iný miestny predstaviteľ Matthias Bergman vo vysielaní MDR povedal, že niektorí z divákov si priebeh tragédie z neďalekých balkónov aj fotografovali. Rozhlasová a televízna spoločnosť uviedla, že chlapec býval v tejto oblasti od apríla a strávil s depresiou týždeň na psychiatrickej klinike, kým sa v piatok vrátil do bytu v Schmöllne, kde býval s ďalšími mladými prisťahovalcami.

Vlani dorazilo do Nemecka odhadom 890.000 migrantov a utečencov a protiprisťahovalecké nálady v Nemecku s ich prílevom vzrástli, dodala tlačová agentúra DPA.

Viac o téme: SamovraždaUtečenciMigrantiSchmölln
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu