Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Stúpenci Daeš prenikli do Európy ako utečenci, vie sa o niekoľkých prípadoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - O 17 stúpencoch Daeš, ktorí sa vydali na cestu do Európy sťaby utečenci, informoval v dnešnom vydaní denníka Frankfurter Allgemeine Zeitung šéf nemeckého Spolkového úradu pre ochranu ústavy Hans-Georg Maassen. Väčšina z týchto osôb je podľa jeho slov za mrežami alebo po smrti. Dvaja prišli o život pri teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra 2015

Maassen však poukázal na fakt, že džihádisti vlastne nepotrebujú využívať migračnú vlnu, skôr tu ide o demonštráciu ich sily, dodal. Nemecká polícia dostala už doteraz stovky podnetov o džihádistoch, ktorí sa zamiešali medzi utečencov. Iba zlomok týchto informácií je však využiteľný a opodstatnený, tvrdia tamojšie bezpečnostné zdroje. Podľa ich názoru došlo aj k mnohým zavádzajúcim a neoprávneným obvineniam. Len v časti takýchto prípadov došlo naozaj k otvoreniu vyšetrovania.

Začiatkom júna zadržali tri osoby podozrivé z terorizmu v nemeckých spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko, Bádensko-Württembersko a Brandenbursko. Spolková prokuratúra ich podozrieva z prípravy útoku v centre Düsseldorfu z poverenia IS. Všetci žili v spolkovej republike v ubytovniach pre žiadateľov o azyl.

Viac o téme: UtečenciMigrantiDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu