Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Ubytovňu pre migrantov zachvátil rozsiahly požiar: Takýto zvrat by ste nečakali!

Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom Zobraziť galériu (3)
Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom (Zdroj: SITA)

DÜSSELDORF - Plamene zachvátili dnes ubytovňu pre utečencov neďaleko výstaviska v nemeckom Düsseldorfe. V objekte sa v inkriminovanom čase nachádzalo 130 mužov, všetkých sa podarilo zachrániť; 21 z nich sa priotrávilo dymom.

V plameňmi zasiahnutej bývalej veľtržnej hale o rozlohe asi 5000 metrov štvorcových boli umiestnení výlučne samostatne cestujúci muži-utečenci z Afganistanu, Iraku a Sýrie. Objekt slúži ako ubytovňa pre celkove 282 migrantov. Príčiny požiaru objasní až vyšetrovanie za účasti expertov.

Nemeckí policajti v civile však z okolia dejiska požiaru odviedli dvoch mužov. O ich identite nie je nič známe. Polícia sľúbila, že bližšie informácie poskytne neskôr, uviedla agentúra DPA. Napriek tomu, že neďaleko miesta požiaru, z ktorého stúpal hustý dym, leží miestne letisko, nedošlo k narušeniu leteckej dopravy. 

VIDEO Ubytovňu pre migrantov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

To isté platí aj o miestnom výstavisku, ktoré je v súčasnosti dejiskom najväčšej svetovej výstavy printových médií v celosvetovej relácii (drupa 2016) s tisíckami návštevníkov. Hasiči však apelovali na občanov, aby kvôli dymu neotvárali okná a dvere svojich príbytkov. 

Krajinský minister vnútra Ralf Jäger ponúkol migrantom možnosť dočasného umiestnenia v krajinskom zariadení podobného typu.

Ubytovňu zrejme úmyselne podpálili utečenci

Nemecká polícia podozrieva šesť obyvateľov ubytovne pre žiadateľov o azyl v nemeckom Düsseldorfe, že spôsobili požiar objektu - niekdajšej haly miestneho výstaviska - slúžiaceho na ubytovanie takmer 300 migrantov. Dvoch z podozrivých polícia predbežne zadržala. 

VIDEO Ubytovňu pre migrantov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Vyšetrovatelia nemajú žiadne indície, ktoré by naznačovali podpaľačstvo zvonku, šesť podozrivých čelí už vyšetrovaniu pre podozrenie zo závažného trestného činu podpaľačstva. Vyplýva to z informácií internetového vydania denníka Bild. 

Spomínaný objekt dnes napriek úsiliu hasičov "ľahol popolom", škoda sa odhaduje na desať miliónov eur.  Spomedzi okolo 130 mužov, všetko utečencov z Afganistanu, Iraku a Sýrie, sa podľa aktualizovaných informácií priotrávilo dymom 28. Zranenia utrpeli aj jeden zo spolupracovníkov nemeckého Červeného kríža a jeden z hasičov. 

Viac o téme: MigrantiNemeckoDüsseldorf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu