Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tak a je to potvrdené: Nové fakty v prípade utečeneckých sexútokov v Kolíne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM - Utečenci tvoria väčšinu z podozrivých zo sexuálneho obťažovania žien a krádeží počas silvestrovskej noci v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Uviedol to dnes hlavný kolínsky prokurátor Ulrich Bremer, citovala ho agentúra AP.

Bremer povedal, že kolínske úrady v súvislosti s týmito incidentmi doposiaľ identifikovali 73 podozrivých, z ktorých 12 je spájaných so sexuálnym násilím. Nedávne správy, ktoré uvádzali, že len traja z podozrivých sú utečenci, pritom označil za "úplný nezmysel". 

Dodal, že "drvivá väčšina týchto osôb spadá do všeobecnej kategórie utečencov". Niektorí z nich podľa jeho slov prišli do Nemecka, aby sa tam uchádzali o azyl, ďalší už oň oficiálne požiadali. 

Medzi 15 podozrivými, ktorí sú momentálne vo vyšetrovacej väzbe, je aj jeden Maročan. Do Nemecka prišiel v novembri a následne sa tam uchádzal o azyl, približuje AP. 

V súvislosti s udalosťami so silvestrovskej noci bolo v Kolíne nad Rýnom dohromady podaných 1075 trestných oznámení. Až 467 z nich sa týkalo zločinov sexuálnej povahy, v rozsahu od urážok až po znásilnenie. 

Viac o téme: NemeckoKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu