Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Známy miliardár tvrdí: Merkelová urobila tragickú chybu, utečenecká kríza môže byť koniec Európy

Migranti v Macedónsku Zobraziť galériu (2)
Migranti v Macedónsku (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Utečenecká kríza vyvolá v Európe revolúcie a môže znamenať aj jej koniec, ak krajiny nevezmú situáciu pevne a rozhodne do svojich rúk. Povedal to americký miliardár Donald Trump v rozhovore pre francúzsky týždenník Valeurs Actuelles, o ktorom dnes informovala agentúra Reuters.

VIDEO Trump zverejnil svoj prvý televízny spot: Odsekne hlavu Daeš, múr proti migrantom!

"Myslím, že Angela Merkelová urobila s migrantmi tragickú chybu," uviedol Trump v rozhovore, ktorý poskytol francúzskemu magazínu pred dvoma týždňami v New Yorku. Spolková kancelárka je už mesiace vystavená kritike za to, že svojimi výrokmi prakticky pozvala státisíce žiadateľov o azyl do Nemecka.

Trump sa oprel aj do prísnych francúzskych zákonov o držaní zbraní, ktoré sú podľa neho čiastočne zodpovedné za zabitie desiatok ľudí v koncertnej sále Bataclan pri novembrových teroristických útokoch v Paríži. "Ja mám pri sebe vždy zbraň. A keby som bol v Bataclane, hovorím vám, že by som strieľal," uviedol šesťdesiatdeväťročný americký miliardár.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump  (Zdroj: SITA)

Podľa Trumpa, ktorý sa uchádza o republikánsku nomináciu pre tohtoročné prezidentské voľby, by Spojené štáty mohli mať veľmi dobré vzťahy s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. "On (Putin) povedal, že som skvelý. To dokazuje istú úroveň," povedal Trump. A dodal, že nič nemôže byť horšie, než keď americký prezident Barack Obama a Putin spolu sotva prehovoria.

Donald Trump je považovaný za horúceho favorita na budúceho prezidenta USA. Dnes v noci vyhral podľa očakávania republikánske primárky v štáte New Hampshire.

Viac o téme: Donald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu