Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Nemecku zrušili karnevalový sprievod: Za všetko môžu znovu utečenci!

(Zdroj: SITA)

RHEINBERG - V Nemecku prvýkrát zrušili karnevalový sprievod v súvislosti so súčasnou napätou situáciou okolo utečencov, napísal dnes denník Rheinische Post (RP). Toto opatrenie prijalo mesto Rheinberg v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Tamojší karnevalový organizačný výbor stiahol vo štvrtok svoju žiadosť na povolenie fašiangového sprievodu plánovaného tentoraz na Ružový pondelok (8. februára) v štvrti Orsoy.

Mesto rozhodlo o zrušení podujatia na základe odporúčania miestnej polície, ktorá požadovala vypracovať koncept bezpečnostných opatrení, čo však vzhľadom na krátkosť času nebolo možné. 

Dôvodov pre uvedené odporúčanie bolo podľa mesta a polície niekoľko. Sprievod mal okrem iného prechádzať v blízkosti centrálnej ubytovne pre utečencov v Severnom Porýní-Vestfálsku, kde je momentálne umiestnených 200 osôb vrátane Severoafričanov a vo februári, možno ešte pred karnevalom, k nim má pribudnúť ďalších 300.

Existovala možnosť, že by sa do sprievodu mohli zapojiť aj utečenci, ktorí karneval nepoznajú a preto sa nedalo vylúčiť zopakovanie udalostí zo silvestrovskej noci z Kolína nad Rýnom. 

Hlavným dôvodom zrušenia sprievodu konaného každé dva roky však bolo jeho preloženie z nedele na pondelok a s tým očakávaného zvýšeného počtu návštevníkov (v nedeľu ich bývalo okolo 2500), medzi ktorých by sa mohli zamiešať "problémové skupiny". 

Skutočnosť, že karneval v štvrti Orsoy sa nebude konať prvýkrát po 33 rokoch, vyvolala medzi miestnymi obyvateľmi veľké sklamanie. Podľa Rheinische Post sa však sprievody v ďalších štvrtiach Rheinbergu uskutočnia podľa plánu.

Viac o téme: NemeckoRheinberg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu