Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výtržnosti extrémistov v Kolíne pokračujú: V centre mesta napadli utečencov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLÍN NAD RÝNOM- Viacerí útočníci v skupinách napadli a zranili v nemeckom Kolíne nad Rýnom ľudí s pakistanskou a sýrskou štátnou príslušnosťou. Polícia už začala vyšetrovanie ťažkého ublíženia na zdraví. Zatiaľ nie je jasné, či medzi oboma útokmi existuje súvislosť.

Polícia oznámila, že skupina približne 20 osôb v nedeľu večer zaútočila neďaleko hlavnej železničnej stanice na šesť Pakistanov. Dvoch z napadnutých previezli do nemocnice. Krátko na to piati útočníci napadli 39-ročného sýrskeho občana, ktorý utrpel menej vážne zranenia. 

Podľa informácií kolínskych novín Express sa skupina chuligánov a členov ochranky na Facebooku dohodla, že pôjdu v centre mesta na "lov na ľudí". Policajný hovorca to v noci na dnes odmietol potvrdiť. 

Ešte v nedeľu popoludní dostala polícia upozornenia na "skupiny ľudí, ktorí budú cielene vyhľadávať provokácie". Pri posilnených kontrolách v centre Kolína dočasne zadržali štyri osoby, ktoré nerešpektovali pokyny policajtov. Či patrili k útočníkom, sa stále skúma, uviedol hovorca polície. Podané boli dve trestné oznámenia. 

Počas silvestrovskej noci došlo v okolí kolínskej hlavnej železničnej stanice k napadnutiu mnohých žien, ktoré sa stali obeťami sexuálnych útokov a krádeží, podľa svedkov páchaných mužmi cudzokrajného výzoru. Skupiny týchto násilníkov sa údajne vyčlenili z približne tisícového davu. Podobné útoky na ženy počas vítania nového roka hlásili aj z ďalších nemeckých miest. 

Z takmer všetkých násilností v Kolíne sú podozriví ľudia s migračným pozadím

Z takmer všetkých násilností v nemeckom Kolíne nad Rýnom počas silvestrovskej noci sú podozriví ľudia s migračným pozadím, vyhlásil dnes minister vnútra spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko Ralf Jäger. Medzi podozrivými sú podľa neho aj migranti, ktorí prišli do Nemecka v priebehu minulého roka.

"Na základe výpovedí svedkov, správy kolínskej polície a popisu spolkovej polície to vyzerá tak, že za trestné činy boli takmer výhradne zodpovední ľudia s migračným pozadím," citovala Jägera agentúra Reuters. 

"Všetky príznaky poukazujú na to, že išlo o Severoafričanov a ľudí z arabského sveta... Na základe toho, čo momentálne vieme z vyšetrovania, sú medzi podozrivými žiadatelia o azyl, ktorí pricestovali v priebehu minulého roka," dodal Jäger. 

Mnohé ženy pohybujúce sa počas silvestrovskej noci v okolí kolínskej železničnej stanice sa stali obeťami sexuálnych útokov a krádeží, ktoré podľa svedkov páchali muži cudzokrajného výzoru. 

Skupiny týchto násilníkov sa údajne vyčlenili z približne tisícového davu zhromaždeného v tejto časti Kolína nad Rýnom. Podobné útoky na ženy počas vítania nového roka hlásili aj z ďalších nemeckých miest. 

Viac o téme: NemeckoKolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu