Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Megaškandál s útokmi v Kolíne pokračuje: FOTO nechutných fráz o sexe v nemčine a arabčine

Načo mu to bolo? Zobraziť galériu (2)
Načo mu to bolo? (Zdroj: SITA/AP, Polícia)

KOLÍN NAD RÝNOM - Podľa vyjadrenia hovorcu nemeckého ministerstva vnútra Tobiasa Plateho polícia už pozná mená 31 osôb spojených s hromadným prepadávaním v kolínskych uliciach, kde boli obeťami prevažne ženy. Medzi týmito identifikovanými osobami je 18 žiadateľov o azyl. U jedného z mužov objavili nechutné poznámky.

Nemeckom otriasa megaškandál: Unikla šokujúca správa o sexútokoch v Kolíne, polícia zlyhala

Masové sexuálne útoky na ženy počas Silvestra v Kolíne nad Rýnom spôsobili obrovský škandál. Polícia zverejnila, že našla u jedného z podozrivých papier s prekladmi fráz typu "chcem mať s tebou sex" v nemčine a arabčine. Podľa polície sa medzi nimi nachádzali aj slovné spojenie ako "veľké prsia" či "chcem ťa bozkávať".

Megaškandál s útokmi v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Medzi 31 podozrivými, ktorých polícia vypočúvala, sú podľa Plateho deviati Alžírčania, ôsmi Maročania, piati Iránci a štyria Sýrčania. Zvyšok tvoria dvaja nemeckí občania, Iračan, Srb a občan Spojených štátov.

V súvislosti s násilnosťami v Kolíne nad Rýnom a ďalších nemeckých mestách sa dnes tamojšie vládne strany zaviazali radikálne zakročiť proti migrantom, ktorí spáchajú trestný čin.

Okradnutie, ohrozovanie alebo sexuálne obťažovanie skupinami prevažne opitých mužov vo veku 18-35 rokov počas novoročných osláv nahlásilo podľa údajov agentúry Reuters 121 žien. Samotné obete i svedkovia vypovedali, že páchateľmi boli prevažne muži severoafrického alebo arabského výzoru.

Prepadávanie mužmi pochádzajúcimi zjavne z cudziny vyvolalo v Nemecku pobúrenie v období, keď je táto krajina vystavená nebývalej imigrácii. Nemecký minister spravodlivosti Heiko Maas vo štvrtok varoval žiadateľov o azyl, že v prípade spáchania násilných trestných činov môžu očakávať vyhostenie.

Veliteľa polície v Kolíne nad Rýnom odvolali

Policajného prezidenta v Kolíne nad Rýnom Wolfganga Albersa (60) oboznámil krajinský minister vnútra Ralf Jäger s rozhodnutím o odvolaní z funkcie v piatok na poludnie. Výzvy na odstúpenie Albersa v uplynulých dňoch silneli. Šéfovi polície vo štvrtom najväčšom meste Nemecka vyčítajú okrem iného to, že po silvestrovských násilnostiach včas neinformoval verejnosť a že zadržiaval informácie napríklad o pôvode podozrivých.

Viac o téme: Kolín nad Rýnom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu