Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Napätie medzi utečencami v Nemecku neprestáva: Neustále pretrvávajú konflikty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Ostrá výmena názorov medzi viacerými žiadateľmi o azyl z Iránu, respektíve Iraku a skupinou Afgancov eskalovala v nedeľu večer v jednom z príbytkov pre migrantov v Drážďanoch do masovej bitky, pri ktorej účastníci neváhali použiť ani palice. Poriadok obnovil v objekte až zásah privolaných policajtov, ktorí zadržali štyroch dvadsiatnikov-žiadateľov o azyl. Informovali o tom dnes tamojšie policajné zdroje.

Nie je to ani dnes jediná informácia o podobných konfliktoch v zariadeniach pre migrantov, ktorá prišla z Nemecka. Skupina zatiaľ neznámych maskovaných ľudí zaútočila v nedeľu večer v brandenburskom Gubene na objekt, v ktorom sú umiestnení žiadatelia o azyl z Eritrey. Útočníci skandujúci rasistické slogany rozbili viacero okien, aby následne z miesta činu ušli.

Neskôr ktosi kameňom rozbil okno na objekte, v ktorom bývajú utečenci zo Sýrie. K zraneniam ani v jednom z prípadov nedošlo.Policajti predpokladajú, že oba delikty v mestečku na nemecko-poľskej hranici má na svedomí rovnaká skupina. V Gubene, kde sú aktívni neonacisti, došlo už pred týždňom k dvom podobným útokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu