Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nezhody vyriešili nožmi a tyčami: V Berlíne sa do seba pustilo 300 migrantov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - V ubytovni pre utečencov na území niekdajšieho letiska Tempelhof v Berlíne došlo dnes k potýčkam medzi asi 300 migrantmi zo Sýrie a Afganistanu, ktorí použili pri stretoch aj nože a tyče.

Na mieste zasahuje množstvo mužov zákona, ktorí podľa informácií internetového vydania denníka Bild s odvolaním sa na policajné odbory zadržali asi tri desiatky ľudí. V troch halách hangáru na území odstaveného letiska žije aktuálne v skromných podmienkach a na malom priestore 2300 utečencov.

Zariadenie pre migrantov blízko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Iba v sobotu večer došlo opakovane k masovej bitke a následnej panike v ubytovni pre migrantov v berlínskej štvrti Spandau. Násilníci tu použili pri stretoch aj kusy nábytku a hasiace prístroje, čo viedlo k panike medzi zvyšnými obyvateľmi objektu.

Polícia tu po prvých konfliktoch zadržala osobu podozrivú z vyvolávania nepokojov, na čo sa situácia najskôr upokojila. Neskôr však vypukla ďalšia masová bitka. Asi polovica z okolo 1000 obyvateľov objektu vybehla napriek chladnému počasiu von a pred budovou vyčkala na upokojenie situácie.

Motív bitky nie je zrejmý, zo Spandau však hlásili sedem zranených. Ďalších päť osôb sa zranilo v domove pre utečencov v Klietzi neďaleko Stendalu, a to tiež v dôsledku bitky, ktorá tu vypukla po sporoch medzi viacerými migrantmi.Polícia v danom prípade vyšetruje kauzu pre podozrenie z nebezpečného ublíženia na zdraví.

Viac o téme: SpandauTempelhof
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu