Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO, ktoré pobúrilo: Maďarovi pri Calais praskli nervy, kamión nasmeroval do migrantov

Mohlo prísť k zraneniu Zobraziť galériu (2)
Mohlo prísť k zraneniu (Zdroj: youtube/Á. Levente Jeddi)

CALAIS - Frustrovaný maďarský vodič kamiónu, ktorý sa musel kvôli utečencom vliecť po ceste pri francúzskom meste Calais slimačím tempom, neovládol svoje emócie. Zrazu vybočil zo svojho pruhu, nabral rýchlosť smerom ku krajnici, kde sa pohybovali migranti a chvíľu to vyzeralo, že niekomu ublíži. Muži však stihli spred jeho kolies uskočiť a počastovať ho za jeho čin hádzaním odpadkov.

FOTO Utrpenie v Calais: Z mesta obkľúčeného migrantmi chce každý preč!

Video nakrútené z kabíny vodiča ukazuje, ako sa pomaličky so svojím nákladiakom plazí po ceste, zatiaľ čo okolo neho prechádzajú skupinky utečencov a obzerajú si kamióny. Keď sa priestor pred ním zrazu uvoľní, vyhrnie sa skupinka utečencov na trojprúdovú cestu a zaberie celú plochu. Iný kamión musí trúbiť, aby sa cez ňu dostal. Šofér situáciu komentuje šťavnatými maďarskými nadávkami a po určitom čase to už nevydrží, prejde cez pruhy a smeruje ku krajnici, kde stoja ďalší utečenci. Tí sa stihnú rozutekať a niektorí po ňom aj hodiť zodvihnuté odpadky.

Ku koncu 14-minútového záznamu otočí šofér kameru na seba a vysvetlí, že sa kvôli migrantom nemohol dostať na parkovisko v prístave, takže dnes mu už žiadne parkovanie nehrozí. "Dokážete si predstaviť, aké to tu musí byť vo večerných hodinách po západe slnka? Chlapci, nechoďte do Anglicka cez Calais!," odkázal ostatným vodičom.

VIDEO, ktoré pobúrilo: Maďarovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Á. Levente Jeddi)

Video obsahuje vulgarizmy. Nie je vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov!

Spomínaná pasáž začína o 4:50

Záznam s názvom "Calais Emigrant vs. Drivers & EUROPA " bol na portáli YouTube zverejnený 25. novembra a uvádza sa pod ním, že situácia sa odohrala medzi 14-15.30 h. na ceste A216 / N216, ktorá obchádza Calais. Stalo sa tak po tom, čo sa provizórny tábor vo francúzskom meste zmenil na džungľu a po týždňoch dažďa dosiahol kritického momentu. Migranti sa dostali do potýčok s poriadkovou políciou, ktorá použila slzný plyn. Okolo Eurotunela sprísnili bezpečnosť, pretože bol hlásený väčší počet migrantov, ktorí sa pokúšali dostať do Británie ilegálne. Informoval portál dailymail.co.uk.

Viac o téme: Calais
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu