Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Policajný zásah v utečeneckom tábore: Sto Iračanov a Afgancov sa chcelo mlátiť pre jeden bozk

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Nemecká polícia zabránila bitke desiatok utečencov v dolnosaskom Friedlante. V noci na utorok sa do seba chceli pustiť v okamihu, keď jeden Iračan pobozkal vydatú Afganku, informovala agentúra DPA. Násilné potýčky medzi utečencami včera večer prepukli v prijímacom centre v hamburskej štvrti Wilhelmsburg. Vyžiadali si päť zranených.

Celosvetová štatistika vysnívaných štátov odhalená: Ako medzi utečencami dopadlo Slovensko?

Zlú krv vyvolal v záchytnom zariadení údajne bozk na tvár. Zrazu proti sebe stála zhruba stovka utečencov oboch národností. Atmosféra hustla a bola stále agresívnejšia, povedala v utorok policajná hovorkyňa.

Eskalácii napätia zabránila polícia, ktorá použila aj obušky. Nasadených bolo okolo 90 policajtov. Po potýčkach sa proti niekoľkým ľuďom začalo trestné konanie kvôli ublíženiu na tele a urážkam.

V hromadnú bitku včera prerástli roztržky medzi Afgancami a Albáncami v záchytnom stredisku pre utečencov v Hamburgu. Z doteraz neznámeho dôvodu sa do seba pustilo okolo 60 utečencov, z ktorých niektorí boli ozbrojení železnými tyčami. Jeden utečenec pri sebe mal podľa svedkov strelnú zbraň. Troch mužov vzali do väzby. Pri potýčke sa zranenilo päť ľudí, z toho jeden musel byť s bodnou ranou na paži prevezený do nemocnice.

Utečenecké kempy bývajú preplnené.
Zobraziť galériu (3)
Utečenecké kempy bývajú preplnené.  (Zdroj: SITA/AP)

Na mieste hádku ukončila polícia, ktorá prišla s 30 vozidlami. Okrem toho po bitke horel jeden zo stanov a dvaja ľudia sa nadýchali dymu. Podľa hovorcu polície bolo cítiť drogy.

Násilné potýčky v nemeckých ubytovniach pre utečencov nie sú v poslednej dobe ničím výnimočným. Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére minulý týždeň priznal, že bitky v ubytovniach sú do značnej miery spôsobené tým, že sú tieto zariadenia preplnené a ľudia v nich musia dlho čakať, než úrady rozhodnú o ich osude.

Policajný zásah v utečeneckom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Utečenci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu