Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO šialenstva na stanici v Budapešti: Polícia pustila dnu migrantov, takto sa vrhli do vlaku

V Maďarsku vypuklo medzi migrantami šialenstvo po sprístupnení železničnej stanice. Zobraziť galériu (5)
V Maďarsku vypuklo medzi migrantami šialenstvo po sprístupnení železničnej stanice. (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Stovky migrantov zaplavili dnes Východnú stanicu (Keleti pályaudvar) v maďarskej metropole Budapešť. Stalo sa tak po tom, ako polícia po dvoch dňoch uvoľnila zablokované vchody do tejto hlavnej budapeštianskej železničnej stanice.

Po uvoľnení blokády migranti zaplnili staničné nástupištia. Podľa fotografa agentúry Reuters sa časť z nich pokúšala dostať do stojaceho vlaku cez okná i dvere.

V Maďarsku vypuklo medzi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V Maďarsku vypuklo medzi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Maďarské železnice však uviedli, že z Východnej stanice nevypravujú priame vlaky smerujúce do západnej Európy. Podobne sa vyjadril aj hovorca rakúskej polície, podľa ktorého momentálne zo stanice Keleti nejazdia žiadne vlaky do Viedne.

Maďarské orgány v pondelok umožnili viac ako tisícke migrantov nastúpiť na vlaky smerujúce do Rakúska a Nemecka. Od utorka však už do stanice nevpúšťali nikoho, kto nemal platné dokumenty, a pred budovou hliadkovali kordóny maďarskej polície.

V Maďarsku vypuklo medzi
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Davy utečencov čakajúce pred stanicou sa dožadovali, aby im úrady umožnili cestovať do západnej Európy. Časť z nich pohrozila, že ak ich nevpustia do vlakov, vydá sa na peší pochod k 170 kilometrov vzdialenej hranici s Rakúskom.

V okolí stanice je podľa odhadov utáborených asi 3000 migrantov, ktorých životné podmienky sa napriek úsiliu dobrovoľníkov neustále zhoršujú.

Viac o téme: UtečenciMigrantiMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu