Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Odmietnutie moslimov rozpútalo vo svete prekvapivé reakcie ľudí: Skvelý ťah, chvália Slovensko

Článok o Slovensku v britskom Independente Zobraziť galériu (10)
Článok o Slovensku v britskom Independente (Zdroj: independent.co.uk)

BRATISLAVA/LONDÝN - O Slovensku sa vo svete nepíše každý deň, ale keď k tomu dôjde, zjavne dokáže zapôsobiť na celosvetovú mienku. Naposledy sa mu to podarilo v súvislosti s prísľubom prijatia 200 sýrskych utečencov, ale len za podmienky, že to budú kresťania. O tomto rozhodnutí našej vlády písali viaceré zahraničné denníky a dostalo sa nám zaň tvrdej kritiky. Názory čitateľov pod článkami však už nie sú až také negatívne, dokonca Slovensku vyjadrujú podporu a jeho krok považujú za úplne správny.

Slovensko je ochotné prijať 200 sýrskych utečencov, aby pomohlo zvyšku Európskej únie s prívalom utečencov. Avšak len vtedy, keď to budú kresťania, pretože na území Slovenska nie sú mešity a moslimovia by sa tam necítili ako doma, Tieto vyjadrenia Ivana Netíka, riaditeľa tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, spôsobili vo svete veľké haló a naša krajina sa okamžite stala vzorom diskriminácie.

Namiesto toho, aby sme sa snažili pomôcť, sa len vyhovárame a stanovujeme si nezmyselné podmienky. Náš postoj je spiatočnícky a zaostalý. Aj to odznelo v komentároch pod zahraničnými článkami. V mnohých prípadoch však čitatelia zaujali aj úplne opačný postoj a Slovensku pri dodržaní jeho rozhodnutia držia palce. Podľa nich sa konečne niekto dokázal postaviť tlaku zo strany Európskej únie.

Táto krajina vie, čo je pre ňu najlepšie...
Zobraziť galériu (10)
Táto krajina vie, čo je pre ňu najlepšie...  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

 

 

 

 

Absolútne správne. Zvyšok Európy by mal nasledovať tento príklad...
Zobraziť galériu (10)
Absolútne správne. Zvyšok Európy by mal nasledovať tento príklad...  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

 

 

 

 

Majú pravdu. Mali by sme urobiť to isté.
Zobraziť galériu (10)
Majú pravdu. Mali by sme urobiť to isté.  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

Skvelý nápad, aspoň majú gule povedať NIE:
Zobraziť galériu (10)
Skvelý nápad, aspoň majú gule povedať NIE:  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

Excelentný ťah, Slovensko! Len tak ďalej!
Zobraziť galériu (10)
Excelentný ťah, Slovensko! Len tak ďalej!  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

Toto všetko sú názory internetových užívateľov pod príspevkom v britskom independent.co.uk. Podobné myšlienky sa však nájdu aj za Veľkou mlákou v USA, kde o Slovensku a prijímaní migrantov písal portál washingtonpost.com. Podľa diskutujúcich sme zvolili správny prístup a sme dobrým príklad aj pre ostatné krajiny. Niektorým z takto ladených komentárov sa navyše dostalo aj množstva lajkov.

Dobrý krok, Slovensko. Priznať status utečenca/azylanta pár ľuďom schopným integrovať sa do vašej kultúry.
Zobraziť galériu (10)
Dobrý krok, Slovensko. Priznať status utečenca/azylanta pár ľuďom schopným integrovať sa do vašej kultúry.  (Zdroj: washingtonpost.com)

Bravo pre Slovákov! Majú odvahu odmietnuť vstup súvercom extrémistov, ktorí vyvolávajú násilie, ktoré je hlavnou príčinou utečeneckej vlny.
Zobraziť galériu (10)
Bravo pre Slovákov! Majú odvahu odmietnuť vstup súvercom extrémistov, ktorí vyvolávajú násilie, ktoré je hlavnou príčinou utečeneckej vlny.  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)

Múdra voľba, prečo nemôžeme byť my tak chytrí?
Zobraziť galériu (10)
Múdra voľba, prečo nemôžeme byť my tak chytrí?  (Zdroj: independent.co.uk, washingtonpost.com)


Ak sa pozriete na to, ako západné krajiny bojujú so všetkými sociálnymi problémami, ktoré vychádzajú z mnohých stretov medzi sekulárnymi hodnotami a islamskými ideológiami, nemôžete viniť Slovákov, že žiadnych moslimov nechcú.
Zobraziť galériu (10)
Ak sa pozriete na to, ako západné krajiny bojujú so všetkými sociálnymi problémami, ktoré vychádzajú z mnohých stretov medzi sekulárnymi hodnotami a islamskými ideológiami, nemôžete viniť Slovákov, že žiadnych moslimov nechcú.  (Zdroj: washingtonpost.com)

Viac o téme: UtečenciMigrantiSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu