Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Panika kvôli ebole narastá, už tretí štát USA nariadil karanténu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký štát Illinos nariadil povinnú 21-dňovú domácu karanténu pre všetky "vysoko rizikové" osoby, ktoré mali priamy kontakt s chorými na ebolu v Libérii, Guinei alebo Sierre Leone. Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters, Karanténa sa vzťahuje na všetkých zdravotníkov, ktorí ošetrovali pacientov so smrtiacim vírusom v troch západoafrických krajinách bojujúcich s epidémiou eboly.

Guvernér Illinois Pat Quinn nariadil karanténu v piatok po tom, ako guvernéri New Yorku a New Jersey, Andrew Cuomo a Chris Christie, prijali rovnaké opatrenie pre cestujúcich, ktorí pristanú na letiskách v oblasti New Yorku. Táto karanténa presahuje svojím rozsahom federálne opatrenia, ktoré zahŕňajú kontroly na konkrétnych letiskách v USA a povinnosť cestujúceho počas inkubačnej lehoty 21 dní hlásiť denne zdravotníkom v USA svoju teplotu a zdravotný stav.

Päť amerických letísk je určených pre cestujúcich vracajúcich so zo západoafrických krajín. Sú to letiská O'Hare v Chicagu, Johna F. Kennedyho v New Yorku, Newark Libery v New Jersey, Hartovo v Atlante (Georgia) a Dullesovo vo Washingtone.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu