Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ebola neexistuje, ľudí vraždí Červený kríž: Šokuje teória o zdravotnej sestre, ktorá sa šíri svetom!

Ebola Zobraziť galériu (6)
Ebola "bojuje" na všetkých frontoch, vyvoláva najmä paniku. (Zdroj: Twitter)

BRATISLAVA – Svetová zdravotnícka organizácia čelí v súvislosti s ebolou ďalšej hrozbe – nebezpečným konšpiračným teóriám. Ľudia sa boja, čo dáva konšpirátorom možnosť presviedčať náchylnejšie povahy o absurdnostiach. Každý z nasledujúcich príbehov však zabraňuje efektívnemu riešeniu problému. Zatiaľ, čo sa tvorcovia konšpirácií bavia, počty obetí ďalej stúpajú.

Červený kríž

Najnovšia teória, ktorá otriasla svetovými médiámi, zahŕňa najmä prácu Červeného kríža a jednu zdravotnú sestričku z Ghany, ktorá chce svetu vraj ukázať "skutočnú pravdu". Tou je, že ebola je iba nástrojom západného sveta, ktorý chce dosiahnuť na nerastné bohatstvo Afriky a dopraviť tam svojich vojakov. Pracovníci Červeného kríža zámerne a umelo očkujú ľuďom vírus namiesto toho, aby ich zachraňovali.

Ebola neexistuje, ľudí vraždí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: terrorism-online.blogspot.com)

Kult smrti

Ďalšia konšpiračná teória sa začala internetovým priestranstvom šíriť v auguste. Je postavená na aktivite nigérijského fóra Nairaland, kde diskutujúci neustále dokazovali, že Európania a Američania nenávidia černochov. Vznikol určitý kult smrti so sexuálnym podtónom, ktorý prezentoval fakt, že belosi páchajú na Afričanoch niečo ako "magické rituály". Na základe toho potom vznikli aj kresby, v ktorých dievčina predstavuje ebolu.

Ebola bojuje na všetkých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

Bioterorizmus

Ebola je niektorými milovníkmi konšpirácií považovaná aj za výsledok experimentov v súvislosti s bioterorizmom. Článok doktora Cyrila Brodericka na túto tému sa objavil v libérijských novinách Daily Observer. Zodpovednými sú v tomto prípade Spojené štáty konkrétne. Dokonca si údajne objednali testovanie, ktoré im malo uľahčiť určenie konečného cieľa – krajiny, v ktorej začali ebolu rozširovať. Ministerstvo obrany vraj zaplatilo pokusy na ľuďoch niekoľko týždňov predtým, ako sa ebola dostala aj do Guinei a Sierra Leone.

V roku 2013 skúmali
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: commons.wikimedia.org)

Kontrola populácie

V súvislosti s predchádzajúcimi teóriami, táto posledná vyznieva ako neoriginálna. Ebola je iba forma kontroly populácie, čo sa hovorí už roky napríklad aj o AIDS. Tento "nápad" podporil dokonca aj spevák Chris Brown, ktorý na svojom oficiálnom konte na Twitteri napísal, že tomu verí. Všetko sa však otočilo do úplne nového smeru, keď jeden americký právnik začal tvrdiť, že ebolu rozniesli na príkaz amerického prezidenta Baracka Obamu preto, lebo si želal, aby sa USA viac podobali na Afriku.

Ebola bojuje na všetkých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

Dôsledky? Panika!

Na letisku vo Washingtone sa dokonca našla pasažierka, ktorá si doma vyrobila ochranný odev v snahe zabrániť potenciálnemu nakazeniu ebolou. Táto fotografia ženy od hlavy po päty v igelite sa okamžite stala virálnou. Prispieva tak k všeobecnému šíreniu paniky.

Ebola bojuje na všetkých
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Twitter)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu