Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Úspech talianskej polície: Zatkli popredného člena Daeš, bol pripravený školiť ďalších ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Angelo Carconi/ANSA via AP)

RÍM- Talianska polícia zatkla "popredného člena" extrémistickej organizácie Daeš, ktorý mal za úlohu naverbovať a vycvičiť nových bojovníkov. Informovala o tom v utorok agentúra DPA.

Maročan Nabíl Benamír (39) bol pripravený "vyškoliť ďalších členov IS v tom, ako vyrábať a používať výbušniny," uviedla v správe tamojšia polícia. Úrady voči nemu vzniesli obvinenia v súvislosti s jeho prepojením na medzinárodný terorizmus.

Polícia na Twitteri uviedla, že pri operácii zameranej na zatknutie Benamíra spolupracovali aj s holandskou políciou, Európskym policajným úradom (Europol) a americkým Federálnym úradom pre vyšetrovanie (FBI). 

Benamíra zatkli už v auguste v prístavnom meste Janov na severozápade Talianska, keď ho spozorovala policajná hliadka, ako bije vlastnú tehotnú partnerku. V čase, bol vo väzbe, vyšetrovatelia zistili, že ide o medzinárodne hľadaného príslušníka Daeš. 

Polícia našla v mobilnom telefóne a na sociálnych sieťach podozrivého usvedčujúce dôkazy, ako napríklad videá z akcií bombových atentátnikov a správy, podľa ktorých mal vykonávať v Taliansku misiu v mene Daeš. 

Viac o téme: TalianskoDaešNabíl Benamír
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu