Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bombový útok pri tábore utečencov: Zomrelo najmenej 26 ľudí, medzi obeťami aj deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Asmaa Waguih)

DAJR AZ-ZAUR - Najmenej 20 obetí a tri desiatky zranených si vyžiadal dnešný atentát na východe Sýrie. Auto naplnené výbušninami explodovalo v blízkosti tábora s utečencami neďaleko mesta Dajr az-Zaur. Informovala o tom sýrska agentúra SANA. Podľa agentúry AFP je mŕtvych najmenej 26 a je medzi nimi aj 12 detí.

"Desiatky ľudí sú zranených, takže bilancia obetí môže ešte vzrásť, niektorí zo zranených sú vo vážnom stave," uviedol Rami Abdal Rahmán z exilovej Sýrskej organizácie pre ľudské práva (SOHR). Podľa neho atentát cielil na tábor, v ktorom boli utečenci utekajúci pred bojmi v provincii Dajr az-Zaur.

Útok vykonali v oblasti kontrolovanej sýrskymi vládnymi jednotkami zrejme radikáli z teroristickej organizácie Daeš, ktorá v posledných mesiacoch stráca zvyšky ovládaného územia v Sýrii. V tejto oblasti kontroluje Daeš teraz asi štvrtinu provincie Dajr az-Zaur, uviedla agentúra AFP.

Začiatkom tohto mesiacom zomrelo pri podobnom bombovom útoku džihádistov na utečencov v provincii Dajr az-Zaur najmenej 75 ľudí.

Viac o téme: útok Sýria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu