Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezcitnosť teroristov Daeš: Objavili masové hroby s ich obeťami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Masové hroby obsahujúce najmenej 400 tiel obetí zavraždených extrémistickou organizáciou Daeš objavili v Iraku. K nálezu došlo pri meste Hawídža, ktoré strávilo pod brutálnou okupáciou Daeš tri roky, informoval v sobotu portál denníka The Mirror.

Niektoré z ostatkov mali na sebe väzenské oblečenie, zatiaľ čo iné boli stále v civilnom odeve. Iracká armáda objavila masové hroby za pomoci miestnych obyvateľov, ktorí boli svedkami teroristickej krutovlády. Úrady v príslušnej provincii Kirkúk uviedli, že mesto Hawídža sa stalo "popraviskom" Daeš.

Hawídžu oslobodili iracké vládne sily z područia džihádistov v októbri v rámci Západom podporovanej ofenzívy proti IS. Hawídža leží približne 240 kilometrov severne od hlavného mesta Bagdad. Súčasťou "kalifátu" Daeš bola od roku 2014, keď Daeš podnikol nečakaný prienik na iracké územie zo Sýrie.

Džihádisti z tejto organizácie sa postupne zmocnili takmer tretiny územia krajiny, ako aj polovice susednej Sýrie. Na dobytých územiach Daeš vyhlásil svoj "kalifát". V súčasnosti však Daeš prišiel o takmer celé jeho územie. Momentálne prebiehajú oslobodzovacie boje o posledné veľké bašty Daeš.

Viac o téme: Masový hrobHawídžaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu