Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Besné vyčíňanie teroristov v Iraku: 50 mŕtvych a takmer stovka zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BAGDAD - Najmenej 50 ľudí zahynulo a vyše 80 utrpelo zranenia pri útoku militantov na kontrolné stanovište a neďalekú reštauráciu, ku ktorému došlo dnes v provincii Dhíkar na juhu Iraku. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdravotnícke zdroje.

Guvernér provincie Jahíja Nasírí podľa agentúry AP uviedol, že viacerí militanti najprv spustili paľbu na reštauráciu a kontrolné stanovište, nachádzajúce sa pri diaľnici spájajúcej metropolu Bagdad s južnými provinciami Iraku. Po streľbe nasledovali dva samovražedné útoky, pričom jeden z atentátnikov odpálil výbušninu uloženú v aute. Podľa Nasírího sa obeťami útoku stali iránski šiitskí pútnici a jeden príslušník irackých bezpečnostných síl.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil, avšak spôsob jeho vykonania podľa miestnych úradov nasvedčuje tomu, že za ním stojí sunnitská extrémistická organizácia Daeš, ktorá v Iraku často útočí na šiitských civilistov a bezpečnostné sily. Prevažne šiitmi obývaná provincia Dhíkar leží približne 320 kilometrov juhovýchodne od metropoly Bagdad.

Viac o téme: TeroristiIrakBagdadDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu