Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dramatické nakrúcanie o snajperke bojujúcej proti Daeš: VIDEO Takmer sa zmenilo na popravu

Nebojácna snajperka Zobraziť galériu (2)
Nebojácna snajperka (Zdroj: YouTube)

RAKKA - Novinár Hemze Hamza zverejnil na Twitteri video zo sýrskej Rakky, kde prebiehajú boje o znovudobytie tejto bašty teroristov. Proti džihádistom Daeš bojujú aj kurdské ženské milície YPJ, ktorej členkám podľa tohto záznamu rozhodne nechýba odvaha.

Kanadský snajper prekonal historický rekord: Smrtiaca guľka letela neuveriteľných 3 540 metrov

Kurdská snajperka ukrytá v budove vypáli na záberoch z okna smerom von na nepriateľov. O sekundu neskôr však príde odveta a jej sa za hlavou zaryje do steny guľka. Jej reakcia na to, že stačilo málo a mohla byť mŕtva, je trochu nevšedná. Namiesto strachu v očiach sa jej objaví na perách úsmev a začne sa smiať so svojimi kolegami.

Dramatické nakrúcanie o snajperke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

"Snajperská bitka vo vnútri Rakky. Vďakabohu, že terorista Daeš netrafil. Kurdské ženy nepoznajú strach. Normálny človek by bol vydesený z toho, že sa ocitol tak blízko k smrti, ale ona sa smiala," opísal situáciu na Twitteri novinár. Po tomto príspevku pochválilo množstvo internetových užívateľov ženinu statočnosť v prednej línii.

Kurdské milície YPG, pod ktoré ženská bunka YPJ patrí, majú v súčasnosti približne 7000 dobrovoľníkov. Tvoria hlavnú zložku aliancie Sýrskej demokratickej sily, ktorá s podporou USA bojuje aj proti Asadovmu režimu.

O Rakku, ktorá je sýrsku baštou Daeš, sa bojuje od začiatku júna. Bojovníkov sa z mesta snažia vytlačiť miestne arabsko-kurdské oddiely, ktorým pomáha spojenecká letecká koalícia vedená USA.

Viac o téme: RakkaIslamský štátSnajperka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu