Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Východná časť Damasku sa opäť ocitla v paľbe: Ťažké boje v okolí elektrárne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BEJRÚT - Islamistickí vzbúrenci dnes opäť zaútočili na pozície sýrskych vládnych síl vo východnej časti metropoly Damask, kde sa nadránom rozpútali intenzívne boje.

Podľa ľudskoprávnej organizácie SOHR mimoriadne ťažké boje prebiehajú v okolí elektrárne, v centre damaskej štvrti Džubár, ako aj v jej okrajových častiach. Hovorca islamistickej skupiny Fajlak ar-Rahmán pre agentúru DPA uviedol, že sa začala druhá etapa bitky o severnú časť Džubáru. "Podarilo sa nám dobyť späť všetky pozície, z ktorých sme museli pod intenzívnou delostreleckou paľbou v pondelok ustúpiť, uviedol hovorca skupiny Fajlak ar-Rahmán, pričom dodal, že opoziční bojovníci sa prebíjajú k dôležitému dopravnému uzlu."

V nedeľu sa militantom z aliancie vedenej skupinou Džabhat Fatah aš-Šám podarilo obsadiť viacero budov v Džubáre a následne postúpila západ smerom k námestiu Abbásovcov, ktoré sa nachádza neďaleko centra Damasku. Podľa sýrskej štátnej televízie sa vládnym silám podarilo postup vzbúrencov vo východnej časti Damasku zastaviť.  

Viac o téme: útok Damask
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu