Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dievčinka, ktorú zavraždil Daeš, rozplakala aj tvrdého vojaka: FOTO tiel detí v masovom hrobe

Strašný pohľad Zobraziť galériu (4)
Strašný pohľad (Zdroj: SITA/AP)

MOSUL - Aj bojmi zocelený iracký vojak prepukol v plač po odkrytí pozostatkov malej dievčinky zavraždenej bojovníkmi Daeš. Jej telo našli v masovom hrobe pri Mosule spolu s ďalšími 24 obeťami, väčšina z nich boli deti. Šokujúce fotografie ukazujú telíčko zabalené do deky a vedľa pohrebiska sediaceho užialeného vojaka. Snímky upozorňujú na hroznú realitu vo vojnou zničenom meste, kde teroristi vykonali množstvo popráv civilistov.

Najkrutejší masaker teroristov za posledné desaťročie: FOTO Odporný trik a poprava 49 ľudí

Irackí bojovníci narazili na plytký hrob, ktorý ležal asi 30 metrov od cesty, pri ďalších útokoch na bojovníkov Daeš ukrývajúcich sa v Mosule.

Fotografie nie sú vhodné pre maloletých a ľudí s citlivou povahou!

Dievčinka, ktorú zavraždil Daeš,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Bezpečnostné sily vytlačili militantov z viac ako polovice západnej časti mesta, uviedol včera hovorca irackých ozbrojených síl Jahjá Rasúl. Podľa Rasúla iracké jednotky podporované Spojenými štátmi získali z rúk islamistov približne 60 percent územia západnej polovice Mósulu, pričom boje v tejto časti mesta naďalej pokračujú. Východnú časť Mósulu vyhlásila vláda za "úplne oslobodenú" v januári.

Dievčinka, ktorú zavraždil Daeš,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Velitelia priamo na bojisku sú však podľa agentúry AP menej optimistickí a tvrdia, že frontová línia sa v priebehu ostatného týždňa posunula len o pár metrov, pretože islamisti nasadili proti postupujúcim jednotkám nálože umiestnené v autách.

Dievčinka, ktorú zavraždil Daeš,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Boje o Mósul, ktorý je hlavným mestom severoirackej provincie Ninive, sa začali 17. októbra. Vyhnať islamistov z mesta sa usilujú príslušníci irackej armády, kurdských polovojenských jednotiek péšmarga, sunnitské kmeňové jednotky i Bagdadom schválené šiitských milícií. Zo vzduchu ich podporuje medzinárodná koalícia vedená Spojenými štátmi.

Viac o téme: MosulIslamský štátDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu