Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Francúzska polícia pokročila: Zatkla troch podozrivých v kauze vraždy policajtov z júna

Francúzski policajti zatkli troch podozrivých z vraždy policajtov
Francúzski policajti zatkli troch podozrivých z vraždy policajtov (Zdroj: SITA/AP)

PARÍŽ - Francúzska polícia zatkla troch mužov, ktorí sú podozriví v súvislosti s vraždou dvojice zamestnancov polície z júna tohto roku. Vraždu v obci Magnanville v Parížskej oblasti spáchal muž, ktorý prisahal vernosť extrémistickej organizácii Daeš.

Úrad parížskeho prokurátora dnes informoval, že troch mužov vo veku 22, 25 a 39 rokov zadržali uplynulý pondelok pre podozrenie, že boli v spojení s útočníkom z Magnanville, Larossim Abballom, ktorého polícia zastrelila v deň útoku. Podľa francúzskych úradov sa dvaja zo zadržaných hlásia k radikálnemu islamu.

Abballa, 25-ročný francúzsky občan, 13. júna tohto roku v obci Magnanville ležiacej 60 kilometrov severozápadne od Paríža na smrť dobodal policajného dôstojníka Jeana-Baptista Salvainga a jeho družku Jessicu Schneiderovú, ktorá pracovala na polícii ako úradníčka. Útok sa odohral v ich dome, kde sa útočník zabarikádoval. Proti Abballovi zasahovala elitná policajná jednotka. Útočníka zastrelila a z domu zachránila trojročného syna zavraždeného páru.

Viac o téme: VraždaPolicajtiFrancúzskoDaešMagnanville
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu