Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zúfalá žena opísala tajné praktiky Daeš: Kresťanské deti zomierajú strašnou smrťou

Alice Assafová Zobraziť galériu (2)
Alice Assafová (Zdroj: Youtube/Roads of Success)

MÓSUL - Syn Alice Assafovej bol zbitý a zastrelený. Mnohých kresťanov však stíha ešte mučivejšia smrť. Uplakaná žena opísala, ako v jej rodnom meste radikálni islamisti z Daeš zabíjajú kresťanské deti a mužov.

Extrémisti „miesia deti na smrť v pekárenských strojoch,“ uviedla zdesená Alice Assafová, ktorej zabili syna, pretože ho volali George a odmietal sa stotožniť s moslimským menom. „Mužov pečú v peciach,“ dodala.

V dovolenkovom raji chytili nebezpečných islamistov: Imámovia tam propagovali Daeš!

Teroristická skupina sa zmocnila mesta, kde žila Alice Assafová, zhruba pred dvomi rokmi a rozpútala hrozný teror, povedala organizácii Roads to Success, ktorá sa snaží o zlepšenie ľudských práv na Strednom východe. Počas masakry hľadala ona a jej syn útočisko u suseda, ktorý ich však zradil.

„Neskôr sme sa dozvedeli, že radikáli odvliekli šesť silných mužov pracujúcich v pekárni a spálili ich v peci,“ doplnila s tým, že „že potom chytili asi 250 detí a umiesili ich v pekárenských strojoch ako cesto.“ Kým sa pani Assafovej podarilo z regiónu utiecť, jej syna pochovali v masovom hrobe.

Hoci boli niektoré mestá oslobodené od islamistov, obyvatelia žijú naďalej v strachu. Civilisti, ktorí sa v auguste mohli vrátiť do oslobodeného mesta Manbidž, našli vo dverách, v posteliach či na oknách nastražené míny. Aj po návrate neboli obyvatelia v bezpečí a počet obetí sa zvýšil.

Zúfalá žena opísala tajné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Roads of Success)

Hromadné výstražné popravy

Aktuálne popravili militanti džihádistickej organizácie v dedinách južne od irackého mesta Mósul najmenej 65 ľudí, väčšinou vojakov a policajtov. Agentúru Reuters o tom informoval kurdský politik Hošjár Zebarí, ktorý uviedol, že k popravám došlo pred tromi dňami v obciach, ktoré v minulosti ovládol IS, pričom sa tak stalo zrejme na výstrahu. 

Zebarí okrem toho dodal, že po začiatku operácie vládnych síl a ich spojencov na oslobodenie mesta Mósul začali islamisti brať obyvateľov okolitých obcí ako rukojemníkov. Podľa jedného z členov zastupiteľstva provincie Ninive bral IS rukojemníkov v každej dedine, z ktorej ustupoval. Podľa poslancovho názoru ide zrejme aj o výstrahu obyvateľom Mósulu pred ústretovosťou k vládnym silám a ich zastrašovanie. 

Ofenzíva s cieľom oslobodiť Mósul sa začala minulý pondelok. Očakáva sa, že táto bitka bude najväčšou v Iraku od americkej invázie do tejto blízkovýchodnej krajiny z roku 2003. Predpokladá sa, že bitka o Mósul môže trvať celé týždne, dokonca aj mesiace.

Viac o téme: DaešAlice Assaf
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu