Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Daeš dostal tvrdý úder: Iracká armáda dobyla pri postupe k Mósulu kľúčové mesto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Iracké sily dobyli od Daeš späť kľúčové mesto Kajjára, ktoré leží v blízkosti veľkej základne leteckých síl južne od Mósulu. Vyplýva to z dnešného vyhlásenia úradu irackého premiéra, informovala tlačová agentúra AP.

Premiér Hajdar Abádí označil toto víťazstvo za významný krok na ceste do Mósulu. Druhé najväčšie iracké mesto je v rukách Daeš už dva roky. Iracká armáda začala operáciu s cieľom dobyť Kajjáru tento týždeň, vyše mesiac po dobytí neďalekej základne leteckých síl od Daeš. Ministerstvo obrany uviedlo, že na operácii podporovanej koaličným letectvom sa zúčastnila 9. divízia armády a osobitné elitné jednotky.

Irackí predstavitelia opakovane vyhlásili, že Mósul dobyjú tento rok. Kajjára leží asi 70 kilometrov na juh od Mósulu. Pri sérii bombových výbuchov a streľbe v Bagdade dnes prišlo o život 13 ľudí a 24 ďalších utrpelo zranenia. K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Ďalších päť ľudí dnes podľa polície zabili a 17 zranili výbuchy cestných mín na severe a juhu irackej metropoly. A dve bomby prilepené na autá na južnom a východnom okraji Bagdadu zabili dve osoby a sedem ďalších ľudí zranili. Pri troch streľbách na rôznych miestach Bagdadu zahynulo šesť ľudí. Túto bilanciu agentúre AP potvrdili policajné a nemocničné zdroje.

Viac o téme: IrakDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu