Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO druhej beštie zodpovednej za útok na kostol: Vyhrážky plné nenávisti a smrti

Abdel-Malik Nabil Petitjean Zobraziť galériu (2)
Abdel-Malik Nabil Petitjean (Zdroj: YouTube)

BEJRÚT - Extrémistická skupina Daeš zverejnila ďalšie video, prostredníctvom ktorého sa verejnosti zrejme prihovára Abdel-Malik Nabil Petitjean, druhý identifikovaný útočník z kostola v normandskom meste Saint-Étienne-du-Rouvray na severe Francúzska. Informuje o tom v noci nadnes agentúra DPA.

Najnovšie video rozšírila tlačová agentúra Amak, propagandistický zdroj džihádistov z tejto extrémistickej organizácie. Petitjean v ňom vo francúzštine vyzval všetkých moslimských bratov, aby sa prebudili a útočili na krajiny spojeneckých síl ako aj na západné ciele. Francúzsky prezident Francoise Hollande teraz podľa jeho slov môže vidieť, že sú odhodlaní a zaútočili na jeho krajinu ako aj krajiny spriatelených síl. "Zakúsite to, čo zakúsili naši bratia a sestry," pokračuje a otvorene sa vyhráža zničením Francúzska. Pravosť tohto videa úrady bezprostredne nepotvrdili, upozornila DPA.

Abdel-Malik Nabil Petitjean
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

K zodpovednosti za utorkový útok, pri ktorom dvojica islamistov zajala päť rukojemníkov vrátane rádových sestier a následne jedného z nich, 86-ročného duchovného Jacquesa Hamela zabila, sa krátko po tomto čine prihlásila skupina Daeš. Oboch páchateľov polícia krátko po prepade kostola zastrelila.

Amak zverejnil v uplynulých dňoch viacero videí, v ktorých sa útočníci z Nemecka i Francúzska rôznej národnosti prihlásili k zločinom v mene Daeš. V jednom z nich sa k útoku na kostol v Normandii v arabčine prihlásili obaja neskôr identifikovaní útočníci 19-ročný Abdel-Malik Nabil Petitjean a 19-ročný Adel Kermiche.

Viac o téme: KostolTerorizmusFrancúzskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu