Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Daeš brutálne popravil 19 dievčat: Odmietli sex s bojovníkmi, zaživa ich upálili v klietkach

Daeš vystavuje zajatcov a nepriateľov v klietkach. Niekoľkých už v nich upálil.
Daeš vystavuje zajatcov a nepriateľov v klietkach. Niekoľkých už v nich upálil. (Zdroj: Foto: Twitter)

MOSUL/LONDÝN - Aktivisti a očití svedkovia hlásili, že teroristická organizácia Daeš vykonala vo svojej irackej bašte Mosul ďalšie hrozné popravy. Tentokrát strašným spôsobom usmrtila 19 jezídskych dievčat, ktoré strčila do klietok a zaživa upálila za prizerania sa stoviek divákov. Dav potom sledoval, ako vydesené ženy pomaly zomierajú spaľované plameňmi.

Sexotrokyňa (17) Daeš o zverstvách nového Džihádistu Johna: Bitka, znásilnenie, tehotenstvo

V rozhovore pre ARA News miestny aktivista Abdullah al-Malla povedal: "Boli potrestané za odmietnutie mať sex s ozbrojencami Daeš." Ďalší očitý svedok uviedol: "19 dievčat upálili na smrť, čomu sa prizerali stovky ľudí. Nikto nemohol urobiť nič, aby ich zachránil pred brutálnym trestom."

Daeš v auguste 2014 prevzal pod svoju kontrolu región Shingle v severnom Iraku, ktorý je obývaný prevažne jezídmi. Státisíce členov tejto náboženskej komunity utieklo, ale desaťtisíce padli do pasce teroristom Daeš.

Stali sa obeťami hromadných vrážd, únosov a znásilňovania, zatiaľ čo viac ako 3000 jezídskych dievčat bolo odvlečených, aby slúžili ako sexuálne otrokyne tejto radikálnej skupiny. Podľa úradov je asi 1800 z nich stále držaných v zajatí v Iraku a v Sýrii. Informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: SmrťOtrokyneJezídkyDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu