Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Sexotrokyňa (17) Daeš o zverstvách nového Džihádistu Johna: Bitka, znásilnenie, tehotenstvo

Nihad Barakatová Zobraziť galériu (3)
Nihad Barakatová (Zdroj: British Muslim TV, C4)

KHANKE - Tínedžerka, ktorú Daeš držal ako sexuálnu otrokyňu, bola unesená a predaná mužom, ktorý nahradil "Džihádistu Johna". Nástupcom obávaného kata, ktorého zabili špeciálne americké jednotky pomocou dronu, je Brit Siddhartha Dhar, ktorý mal na nedávno zverejnenom videu figurovať pri poprave piatich špiónov. Podľa jezídky Nihad Barakatovej je z neho jeden z najvýznamnejších veliteľov zahraničných bojovníkov v irackom Mosule.

Laura odišla za mužom do Sýrie a pridala sa k Daeš: Drsná spoveď ženy, ktorá sa dala oklamať

Dhar je pôvodom Hind, ktorý po konverzii na islam prijal meno Abu Rumajsah. V roku 2014 ho zatkli, ale po prepustení na kauciu ušiel do Sýrie so svojou ženou a štyrmi malými deťmi. Nihad tvrdí, že odvtedy si zaobstaral niekoľko sexuálnych otrokýň a zohral kľúčovú úlohu pri zajatí a obchodovaní s ľuďmi, ktoré viedli k jej otehotneniu s iným teroristom Daeš.

Nihad mala len 16 rokov, keď oblasť Sindžáru padla do rúk bojovníkov a ju spolu s 27 členmi rodiny uniesli. Bola bitá, znásilňovaná a prinútená k sobášu s členom organizácie predtým, ako sa jej podarilo utiecť. Nanešťastie ju chytili a znásilnili. Vtedy zostala tehotná. Teraz v rozhovore pre seriál British Muslim TV o živote na frontovej línii v Iraku prezradila mená zahraničných bojovníkov, ktorí ju zotročili.

Siddharta Dhar
Zobraziť galériu (3)
Siddharta Dhar  (Zdroj: British Muslim TV, C4)

Barakatová povedala, že prvý muž, za ktorého sa musela vydať, bol známy austrálsky extrémista Abdul Salam Mahmoud. Stalo sa tak mesiac a pol predtým, než ho zabili v Sýrii a jeho smrť zaplnila titulky médií po celom svete. Nihad sa po Mahmoudovej smrti chopila príležitosti a pokúsila sa o útek, ale chytili ju pri Kirkúku, keď sa snažila nadviazať kontakt so zostávajúcimi členmi jej rodiny. Vtedy ju mali odvliecť k veliteľovi, ktorý sa volal Abu Dhar.

Abdul Salam Mahmoud
Zobraziť galériu (3)
Abdul Salam Mahmoud  (Zdroj: British Muslim TV, C4)

Predpokladá sa, že "Abu Dhar" je Siddhartha Dhar. Keď dievčaťu ukázali jeho fotografie, spoznala ho, ale zostala veľmi chladná. Nechcela ďalej rozprávať a bola veľmi rozrušená. Momentálne sa nachádza v utečeneckom tábore v Khanke v severnom Iraku, kde žije s matkou, otcom a súrodencami. Dve sestry a dvaja bratia sú stále v zajatí Daeš. Pri druhom úspešnom úteku jej pomáhala kanadská charitatívna organizácia CYCI, ktorá platí miestnych agentov, aby dostali jezídov zo zajatia. Svoje dieťa bola nútená opustiť.

Dhar odcestoval z Británie spolu so svojou rodinou napriek predošlým šiestim zatknutiam a vďaka skutočnosti, že ho prepustili na kauciu. Polícia údajne napísala na jeho adresu, aby mu pripomenula, že musí odovzdať pas, ale vtedy bol už v Sýrii. Po príchode na územie Daeš na Twitteri zanechal správu, v ktorej sa vysmieva britskej bezpečnosti. Informoval portál mirror.co.uk.

Viac o téme: OtrokyňaIslamský štátJezídkaDaešSiddhartha DharNihad Barakatová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu