Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nemecko si vydýchlo: Lekár, ktorý robil nábor teroristov pre Daeš, je konečne v putách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

BERLÍN - Tridsaťtriročného nemeckého lekára, ktorý je podozrivý z náboru dobrovoľníkov pre džihádistov z Daeš, zadržali v stredu v Berlíne.

Lekár podľa dnešných informácií prokuratúry v Karlsruhe a Krajinského kriminálneho úradu Bádenska-Württemberska prispel propagandistickými videozáznamami k radikalizácii 24-ročného duševne postihnutého a psychicky labilného mladého muža a v októbri 2014 zorganizoval jeho vycestovanie z Nemecka.

Ten spáchal 18. mája 2015 v mene IS samovražedný teroristický útok na severe Iraku, ktorý si vyžiadal životy najmenej 12 príslušníkov irackých ozbrojených síl. 

Lekára zadržali v jeho bydlisku príslušníci špeciálneho policajného útvaru, ktorí tiež zhabali mobilné telefóny, rôzne písomnosti, elektronické nosiče, ako aj ďalekohľad vhodný i na použitie so zbraňou. Domové prehliadky sa uskutočnili nielen v lekárovom bydlisku, ale aj na troch iných miestach. Predmetom vyšetrovania je teraz okrem iného aj to, do akej miery si lekár zámerne vytipoval labilného mladého muža ako budúceho samovražedného atentátnika.

Viac o téme: Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu