Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Peklo sexotrokýň Daeš: Žena sa zo strachu radšej upálila, dievčinku (8) znásilnili stovkykrát

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: childrenstorytales.com)

BERLÍN - Nemecký lekár Jan Ihan Kizilhan vedie projekt, ktorý pomáha sexuálne zneužitým jezídskym ženám a dievčatám dostať sa z pazúrov teroristickej organizácie Daeš do Nemecka, kde im poskytujú liečbu fyzických aj psychických rán. Niektoré z príbehov, ktoré mu obete porozprávali, sú ako z hororu. Bojovníci neváhali znásilniť stovky ráz iba osemročné dievčatko, iná žena sa radšej sama upálila, dúfajúc, že sa pre mužov stane neatraktívnou a nechajú ju konečne na pokoji.

Daeš stupňuje barbarstvo: Ukrutným spôsobom týra ženy, nástroj im vytrháva kusy mäsa z tela

Projekt zastrešovaný nemeckou spolkovou krajinou Bádensko-Württembersko bol spustený vlani v apríli a snaží sa o presídlenie traumatizovaných obetí zo severného Iraku do Nemecka. Úrady sa rozhodli konať po tom, čo Daeš začal masakrovať jezídov v ich dedinách, odvádzal ženy do sexuálneho otroctva a desaťtisíce ľudí boli nútených utiecť zo svojich domovov.

Jedno z dievčat, ktoré lekár stretol vlani v utečeneckom tábore, malo popáleniny na viac ako 80 percentách tela. "Nemala nos, nezostali jej žiadne uši," povedal lekár pre dailymail.co.uk a dodal, že bol ešte vo väčšom šoku, keď sa dozvedel, čo sa jej stalo. Bojovníci Daeš držali ju a jej sestry po celé týždne, znásilňovali a mučili ich, predtým, než sa im podarilo uniknúť.

V jednu noc spala v stane v utečeneckom tábore, keď mala nočnú moru, že vonku postávajú teroristi z Daeš. V panike na seba vyliala benzín a zapálila sa v nádeji, že zostane taká škaredá, že ju znovu neznásilnia. Kizilhan sa okamžite ujal dievčiny z obavy, že nemusí prežiť. V nemeckej nemocnici sa podrobila tuctu operácii a stále bude potrebovať ďalšie kvôli kožným štepom.

Veliteľ NATO v Európe to vyhlásil prvýkrát na plné ústa: Vieme, kto živí utečeneckú krízu!

Lekár si tiež spomenul na osemročné dievča, ktoré znásilnili stovkykrát. "Daeš ju predal osemkrát v priebehu 10 mesiacov, držali ju ako rukojemníka. Je to jeden z prípadov, ktorý mi navždy utkvel v mysli," uviedol Kizilhan a vysvetlil, že ženy, ktorým sa podarilo uniknúť džihádistom, sa ocitli späť v ich hlboko konzervatívnych komunitách s malým alebo žiadnym prístupom k psychologickej pomoci, napriek peklu, ktorým si prešli. Množstvo z nich bolo tehotných a v ich komunite ich čakala iba hanba. Chudobné a bez pomoci boli nútené živiť sa prostitúciou. Veľký počet spáchal samovraždu.

V Nemecku sa psychoterapia začína po troch až šiestich mesiacoch, aby neprišlo k retraumatizácii obetí. "Potrebujú pocit bezpečia. To nie je ľahké po tom, čo zažili," dodal lekár.

Viac o téme: Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu