Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Terorista z parížskych útokov ušiel do Sýrie, tvrdia Francúzi

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam (Zdroj: SITA)

DAMASK - Medzinárodne hľadaný Salah Abdeslam - predpokladaný spolupáchateľ atentátov, ktoré sa odohrali 13. novembra v Paríži - ušiel podľa mienky francúzskych tajných služieb do Sýrie.

Oznámila to dnes televízia CNN, ktorá sa odvoláva na zdroje blízke vyšetrovaniu.Francúzska polícia sa tiež domnieva, že Abdeslam kúpil pred útokmi z 13. novembra vo Francúzsku 13 rozbušiek. Denník Le Parisien uviedol, že ich kúpil v obchode so zábavnou pyrotechnikou v Saint-Ouen-l'Aumône na severnom okraji Paríža. Podľa novín na to vyšetrovateľov upozornil vedúci predajne po tom, ako zverejnili meno a snímku Abdeslama.

Možnosť, že sa Salahovi Abdeslamovi podarilo napriek rozsiahlemu pátraniu po jeho osobe uniknúť zadržaniu a ujsť z Európy, sa spomínala už minulý týždeň. Bruselský advokát vtedy spomenul, že jeho klient Ali Oulkadi vyzdvihol Abdeslama, svojho priateľa z detstva, s ďalšou osobou na predmestskej zastávke metra v Bruseli deň po parížskych útokoch. V aute mu Salah povedal, že jeho brat Brahim zabil v Paríži ľudí a odpálil sa do vzduchu. Podľa advokáta bol jeho klient z toho v šoku a nechápal to.Súd v piatok predĺžil Oulkadimu väzbu ďalších 30 dní.

Viac o téme: Salah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu