Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Spoveď nešťastnej matky, ktorej krásna dcéra (20) utiekla k IS: Porodila som monštrum!

Matka a dcéra, pravdepodobne sa už nikdy nestretnú. Zobraziť galériu (5)
Matka a dcéra, pravdepodobne sa už nikdy nestretnú. (Zdroj: SITV, TV Rain)

SURGUT - Mladá ruská študentka utiekla do Sýrie so zlovestným džihádistom, ktorý si ju chcel vziať za svoju štvrtú manželku. Jej zúfalá matka pred kamerami vyrozprávala príbeh o tom, ako sa jej krásna dcéra v priebehu mesiacov zmenila na islamskú fanatičku, ktorá teraz píše nenávistné správy na sociálnych sieťach a oslavuje teroristické útoky.

Utiekla k džihádistom: Militanti z IS sexi tínedžerku z Rakúska ubili na smrť pri pokuse o útek!

Fatima Dzhafarová vyrastala ako obyčajné dievča v malom mestečku Nižne Sortymsky na ruskej Sibíri. Ako jednej z mála sa jej podarilo dostať sa na univerzitu, kde študovala lingvistiku. Jej matka Šachla Bochkarjová (41) o nej pre ruský denník Siberian Times povedala, že vždy nosila červený kabát, čiernu sukňu a bielu košeľu. Milovala kancelársky štýl obliekania, vyhýbala sa hlbokým výstrihom, krátkym šatám alebo džínsom. Dokonca aj do školy si vždy vzala klasické nohavice a košele.

Moderná tínedžerka sa starala o svoj mejkap aj dlhé vlasy. Mala veľa kozmetiky, šperkov a za každých okolností sa snažila vyzerať dobre. Zlom nastal približne tri mesiace pred nástupom na univerzitu. Zrazu s matkou prestala komunikovať, neodpovedala jej na telefonáty, vyzerala byť chorá, unavená a pod očami sa jej spravili tmavé kruhy. Po prvých študijných mesiacoch sa vrátila v decembri domov a zverila sa matke, že sa zaujíma o islam. Odmietla mať čokoľvek spoločné s oslavou Nového roka a rozdávaním darčekov.

Spoveď nešťastnej matky, ktorej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITV, TV Rain)

V máji minulého roka Šachla zistila, že jej dcéra nebola už tri mesiace v škole, a tak jej zbalila veci a šaty a vzala ju domov. Dievčina odišla z univerzity a mala sa starať o mladších súrodencov. V tom čase však k nim zavítal muž menom Abdullah, ktorého práve meno bolo Rustam. Mohol mať okolo 36 rokov, ale "vyzeral oveľa staršie". "Priniesol kyticu a nejaké cukrovinky k čaju," vysvetlila Šachla, ktorú popýtal o ruku jej dcéry. Bol ženatý už s tromi manželkami a s každou z nich mal tri deti.

"Povedal mi, že miluje Fatimu a ona miluje jeho. Jedna z jeho manželiek bola tehotná, keď si chcel vziať moju dcéru," uviedla Šachla, ktorá odmietla dať súhlas so svadbou. Niekoľko mesiacov zostala teda dievčina doma, ale zožierala ju nenávisť. Polícia medzitým zistila, že Abdullah regrutoval nových džihádistov, čo ale tínedžerke vôbec neprekážalo. "Naši bratia prídu a zabijú takých, ako ste vy, neveriacich. Budú odrezávať hlavy nožmi," zastrájala sa Fatima, ktorá začala nosiť hidžáb a odmietala doma pracovať, pretože je to hriech.

Spoveď nešťastnej matky, ktorej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITV, TV Rain)

"Pozerala som sa na ňu a nevedela som v nej nájsť moje dieťa. Bola to len prázdna schránka mojej dcéry, bez duše, bez mysle, bez srdca," uviedla zúfalá matka, ktorej sa nepodarilo dievčinu dlho udržať pod ochrannými krídlami. Napokon ušla a ruská tajná služba našla po nej stopy na moskovskom letisku. Do Sýrie sa dostala cez Dagestan, Azerbajdžan a Turecko. Nejaký čas žila v Iraku.

Teroristi z Islamského štátu zverejnili VIDEO, z ktorého tuhne krv v žilách: Slovensku vyhlásili vojnu!

V ostatných dňoch písala zo svojho úkrytu na sociálnu sieť o zabití 224 nevinných ľudí pri nastražení bomby v ruskom lietadle, aj o tragédii v Paríži. Tvrdila, že za tým všetkým stoja "naši bratia, ktorí zostrelili lietadlo z nebies a rozdrvili Paríž". Na internete vyvolala veľké pobúrenie a v komentároch sa jej dostalo nelichotivých a často aj vulgárnych slov. Najväčšiu bolesť však spôsobila svojej matke.

Spoveď nešťastnej matky, ktorej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITV, TV Rain)

"Budem celá bez seba, keď niekomu vezme život," povedala. "Je lepšie nežiť, ako byť matkou teroristky. Vtedy si uvedomíte, že ste porodili monštrum. Je to ťažké pre každú matku. Samozrejme, že žiadna matka neprizná, že jej dieťa je netvor. Ale ak ste úprimný, áno, porodili sme tieto monštrá," hovorí uplakaná Šachla, ktorá si nerobí veľké nádeje, keď ide o budúcnosť jej dcéry.

"Ak žije s mužom, ktorý regrutuje džihádistov, vie toho príliš veľa. Nenechajú ju nikdy odísť živú. Guľka je cenou za jej život. Aj keď to veľmi bolí, viem, že ju už nikdy neuvidím," dodáva.

Spoveď nešťastnej matky, ktorej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: tv rain)

Viac o téme: Fatima DzhafarovaShakhla Bochkaryova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu