Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Po strojcovi teroristických útokov v Paríži pátrajú aj Nemci, zatiaľ neúspešne

Salah Abdeslam
Salah Abdeslam (Zdroj: SITA)

BERLÍN – Nemecká polícia spustila dnes pátranie po francúzskom občanovi Salahovi Abdeslamovi, jednom z údajných strojcov teroristických útokov z 13. novembra, pri ktorých zahynulo v Paríži 130 ľudí. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podľa informácie, ktorú dostala polícia na severozápade Nemecka, sa mal Abdeslam zdržiavať v okrese Minden-Lübbecke v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, zatiaľ sa ju však nepodarilo potvrdiť. 

"Po počiatočnom intenzívnom vyšetrovaní toto podozrenie zatiaľ nič nepotvrdzuje," uvádza sa vo vyhlásení nemeckej polície s tým, že pátranie stále pokračuje. Počas útokov v Paríži v piatok 13. novembra zomrelo najmenej 130 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 osôb. Útoky, ktoré vykonali stúpenci organizácie Islamský štát (IS), sa uskutočnili na viacerých miestach - na koncerte, v kaviarňach, v reštaurácii a na národnom štadióne na predmestí Saint-Denis.

Medzinárodne hľadaného Salama Abdeslama sa zatiaľ vypátrať nepodarilo

Informácie, podľa ktorých by sa jeden z údajných strojcov teroristických útokov z 13. novembra, pri ktorých zahynulo v Paríži 130 ľudí, mohol zdržiavať v Rahdene v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, sa dnes nepotvrdili. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Viac o téme: NemeckoSalah Abdeslam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu