Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet obetí vzrástol: Ďalšia panika v Paríži, výbuchy na námestí Republiky

Mimoriadne bezpečnostné opatrenia vo Francúzsku Zobraziť galériu (57)
Mimoriadne bezpečnostné opatrenia vo Francúzsku (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Médiá vo Francúzsku a Srbsku zverejnili mená troch údajných samovražedných atentátnikov, ktorí v piatok útočili v Paríži, pričom zabili podľa najnovších informácií už 132 ľudí a ďalších vyše 300 zranili.

20:05 Na parížskom námestí Republiky dnes večer prepukla hromadná panika po tom, čo ľudí smútiacich za obeťami atentátov vydesili petardy. Polícia potvrdila, že išlo o planý poplach.

20:00 Počet obetí piatkovej série parížskych atentátov vzrástol na 132 po tom, čo v nemocnici zomreli traja vážne zranení. Informovala o tom dnes agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie ústredia parížskych nemocníc.

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

18:40 Francúzsky prezident François Hollande žiada predĺženie výnimočného stavu vyhláseného v sobotu po parížskych atentátoch na tri mesiace.

17:40 Prezident Spojených štátov Barack Obama prisľúbil dnes "zdvojnásobenie" úsilia svojej krajiny o zničenie organizácie Islamský štát (IS), ktorá sa prihlásila k piatkovým teroristickým útokom v Paríži, ako aj o ukončenie vojny v Sýrii, ktorá umožnila vzostup moslimského extrémizmu.

16:50 Traja z atentátnikov, ktorí útočili v piatok v Paríži, boli Francúzi a dvaja z nich žili v Bruseli.

16:45 Britská ministerka vnútra Theresa Mayová dnes v Londýne po zasadnutí vládneho núdzového štábu COBRA informovala, že britská polícia veľmi tesne spolupracuje s Parížom a Bruselom, aby im pomohla nájsť osoby podozrivé zo spoluúčasti na piatkových atentátoch vo francúzskej metropole.

16:40 Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes vyzval na vytvorenie jednotnej medzinárodnej koalície na boj proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) v Sýrii.

16:25 Na varšavskom letisku bol dnes po vyhostení z Nórska zatknutý 23-ročný Poliak podozrivý z napojenia na teroristov. Podľa nepotvrdených informácií ide o konvertita na islam, ktorý bojoval v Sýrii za Islamský štát (IS), informovala agentúra DPA.

16:20 Chronológia udalostí teroristického masakru v Paríži

16:00 Spovede preživších z parížskych útokov sú plné hrôzy. Ak máte slabšiu povahu, nečítajte ich.

15:50 Dvaja z celkovo siedmich páchateľov piatkových atentátov v Paríži prišli z Belgicka, informovala dnes belgická prokuratúra s tým, že jeden žil v Bruseli a druhý v neďalekej obci Molenbeek-Saint-Jean.

15:40  Bezpečnostná komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (BK SZĽH) v spolupráci s políciou vzhľadom na piatkové teroristické útoky v Paríži zvýši bezpečnosť na zimných štadiónoch počas zápasov organizovaných SZĽH.

15:30 Jeden z útočníkov v Paríži sa vydával za utečenca.


FOTO Nevinné obete parížskeho teroru: Krvavý piatok skončil smrťou týchto ľudí


Minimálne jeden z útočníkov získal svoj sýrsky pas v Grécku

15:20 Francúzsko si od dnešného dňa až do utorka uctieva pamiatku obetí piatkových teroristických útokov v Paríži. Štátny smútok bude trvať od dnes až do utorka, vyplýva z dekrétu, ktorý v sobotu vydal prezident Francois Hollande.

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

15:02 Dňom štátneho smútku si dnes v Maďarsku pripomínajú obete piatkových teroristických útokov v Paríži, informovala agentúra MTI. Na Kossuthovom námestí v Budapešti vztýčili za účasti premiéra Viktora Orbána a francúzskeho veľvyslanca Érica Fourniera s vojenskou poctou maďarskú štátnu vlajku, ktorú potom spustili na pol žrde. 


Nový symbol mieru sa šíri sociálnymi sieťami: Takto vznikla kresba, ktorá spája ľudí na celom svete


15:00 Belgické úrady dnes potvrdili, že v súvislosti s piatkovými atentátmi v Paríži bolo v obci Molenbeek-Saint-Jean, neďaleko Bruselu zadržaných päť podozrivých osôb.

15:00 Rast európskej islamofóbie, ktorý je možné čakať po piatkových teroristických útokoch v Paríži, samotnému Islamskému štátu (IS) vyhovuje, myslí si francúzsky politológ Thibault Muzergues.

14:58 Lídri dvadsiatky najvýznamnejších ekonomík sveta dnes na summite G20 v Turecku intenzívne diskutujú najmä o boji s terorizmom, bezpečnosti a problémoch s migrantmi.

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

14:55 Británia a Nemecko posilnili po útokoch v Paríži bezpečnostné opatrenia. V Británii je pripravená pomôcť v prípade veľkého útoku polícii armáda, Nemecko posilní bezpečnosť v táboroch pre utečencov. Francúzsko chce kvôli atentátom mimoriadnu schôdzku ministrov vnútra krajín Európskej únie.

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Počet obetí vzrástol: Ďalšia
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Británia a Nemecko po útokoch zavádzajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia

14:50 Podľa odborníkov je isté, že výrobca výbušných viest nebol medzi tými, ktorí ich v Paríži použili. "Sú to presní špecialisti, ktorí nikdy neútočia, takže ten výrobca je stále niekde tu," povedal bývalý veliteľ francúzskej tajnej služby Alain Chouette.

Pás pre samovraha nemožno podľa odborníkov vyrobiť podľa návodu na internete a je isté, že tí, ktorí útočili v Paríži, si svoje vesty nepriviezli zo Sýrie. "Čím viac sa s tým hýbe, tým vyššie je riziko nechceného výbuchu. Pravdepodobné je, že tu v Európe, vo Francúzsku, je človek alebo viac ľudí, ktorí prišli z oblasti, kde bojujú radikáli a kde sa svojmu remeslu naučili," povedal bývalý člen tajnej služby Pierre Martinet.

14:45 Atentáty spáchané v piatok v Paríži boli na rozdiel od minulých teroristických útokov vo Francúzsku prvýkrát samovražedné a mierené na anonymný dav, a nie na konkrétnych ľudí. Novinám Libération to povedal sociológ Farhad Khosrokhavar.

Radikálne skupiny v Sýrii a Iraku majú dostatok ľudí ochotných k samovražedným akciám. V západných krajinách títo dobrovoľníci pochádzajú z veľmi malých skupiniek rovnako zmýšľajúcich ľudí. Väčšina atentátnikov pochádza z rozvrátených rodín, často majú za sebou pobyt vo väzení a nájdu zmysel života v radikálnom islame.

14:40 Teroristickými útokmi v Paríži sa začala vojna proti Európe a jej hodnotám. Vyhlásil to dnes v diskusnej relácii O 5 minút 12 televízie RTVS predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. "Začala sa vojna ľudí, ktorý majú jediný cieľ, a to zabiť nás," povedal Frešo s tým, že to, čo sa stalo v hlavnom meste Francúzska, nemôže ospravedlniť žiadna ideológia. 

14:20 Pápež František dnes v reakcii na teroristické útoky v Paríži uviedol, že používať Božie meno na ospravedlnenie násilia je rúhanie.

14:00 Teroristické útoky v Paríži sú dôkazom toho, že postoj Slovenska k migračnej kríze a preventívne opatrenia boli správnou vecou. Vyhlásil to dnes Robert Fico. Podľa neho súčasná bezpečnostná situácia v Európe nie je dobrá, Slovensko je však oázou akého - takého pokoja.

13:45 Izraelský minister obrany Moše Jaalon dnes vyzval európske krajiny, aby prijali prísne protiteroristické zákony a "chránili tak demokraciu". Vo vysielaní vojenského rozhlasu Jaalon vyhlásil, že "Európania (po útokoch v Paríži) pochopili, že sú ohrození, ale opatrenia, ktoré mali byť prijaté, neprijali." 

13:30 Držiteľ sýrskeho pasu, ktorý sa našiel v blízkosti tela jedného z páchateľov piatkových útokov v Paríži, v októbri prišiel do územie Srbska, kde požiadal o azyl. Informovalo o tom dnes srbské ministerstvo vnútra.

13:15 Lídri veľkých svetových ekonomík G20 sa na summite v Turecku dohodnú v pondelok na tom, že migrácia je celosvetový problém, ku ktorému sa musí pristupovať koordinovane a tak, aby bol pre Európu i Turecko v konečnom dôsledku diplomatickou výhrou, píše sa v návrhu spoločného vyhlásenia, ku ktorému sa dnes dostala agentúra Reuters.

13:10 Iracká tajná služba získala informácie naznačujúce, že Francúzsko, Spojené štáty a Irán by mohli byť krajinami, ktorým hrozia útoky. Irak všetky dotknuté krajiny pred touto hrozbou varoval, uviedol iracký minister zahraničných vecí Ibráhím Džaafarí.

13:05 Najnovšie útoky v Paríži, Ankare i inde ukazujú, že svet je vystavený kolektívnej hrozbe a svetoví lídri vyšlú zo svojho summitu v Turecku silný odkaz ohľadne boja proti terorizmu, povedal dnes turecký prezident Tayyip Erdogan.

13:00 Napĺňa sa najhorší scenár obrovských bezpečnostných rizík spojených s migračnou vlnou, myslí si Robert Fico.

12:50 Vo Francúzsku bolo zatiaľ identifikovaných 103 obetí piatkových atentátov.

12:20 V čiernom opustenom Seate našla polícia niekoľko kalašnikovov. Francúzske orgány predpokladajú, že niektoré zo zbraní boli použité pri útokoch v Paríži.

12:20 Prestrelka medzi políciou a teroristami zachytená na videu.

Ďalšie video zachytáva panický útek ľudí po streľbe v koncertnej hale Bataclan.

12:15 Fico je pripravený „prijímať opatrenia, ktoré môžu byť aj výrazne obmedzujúce vo vzťahu k migrantom.“

12:00 Fotografia, ktorá obletel svet. Parížania umiestnili spomienkové ruže do otvorov po guľkách.

Nielen Paríž spomína na
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

11:50 Atentáty v Paríži sú útokom na celý civilizovaný svet. Pred začatím summitu krajín G20 v Turecku to dnes povedal americký prezident Barack Obama.

11:25 Polícia zatkla celkovo sedem ľudí z okolia teroristu Omara Mostefaia (†29).

11:20 Na parížskom predmestí Montreuil sa našlo ďalšie auto atentátnikov, čo podľa stanice Europe 1 môže svedčiť o tom, že sa jednému komandu podarilo utiecť. Podľa francúzskych médií boli vnútri zbrane.

11:10 Krajiny Európskej únie by nemali začať odmietať utečencov v reakcii na útoky v Paríži. Na začiatku summitu krajín G20 v Turecku to dnes povedal šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Summit G20
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Summit G20
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Európska únia nesmie kvôli Parížu začať s odmietaním utečencov. Atentátnici z Francúzska boli zločinci, nie žiadatelia o azyl, tvrdí šéf EK

11:00 Nemecko by sa po útokoch v Paríži malo pripojiť k Francúzsku v boji proti teroristickej organizácii IS, ak chce skutočne ochrániť európsku bezpečnosť. Tvrdia to v komentároch nemecké médiá.

10:50 Globálne akciové trhy sú pripravené na to, že v pondelok nastane krátkodobý výpredaj pre koordinované útoky, ktoré v Paríži podnikli islamskí militanti. Podľa analytikov je však nepravdepodobný dlhodobý ekonomický vplyv alebo reakcia trhu.

10:45 Vlna celosvetového súcitu s obeťami teroristických útokov v Paríži neobišla ani hokejistov v NHL. Pred začiatkom všetkých 13 sobotňajších zápasov si minútou ticha uctili mŕtvych z piatkového krvavého večera.

10:00 Najväčšie francúzske printové médiá vydávajú noviny výnimočne aj v nedeľu.

"Francúzsko je vo vojne. Vo vojne proti totalitnému, slepému, strašnému vražednému terorizmu.“

– Le Monde

˜„Som Paríž.“

– Libération

„Teraz všetci pochopili, že táto vojna sa len začína.“

– Le Figaro

9:15 Útoky vo Francúzsku podľa Ľuboša Blahu (Smer-SD) potvrdili, že bezpečnostné hrozby, o ktorých dlhodobo hovorí slovenská sociálnodemokratická vláda, sú reálne.  "Politicky z tejto krvavej udalosti vyplýva jedno: islamofašizmus v podobe Islamského štátu musí byť zničený, a to rýchlo a nemilosrdne. Musia sa proti nemu spojiť všetci, ktorých ohrozuje, vrátane Európy, vrátane Ruska.“

9:10 Atentátnici, ktorí sa v noci na sobotu podieľali v Paríži na koordinovaných útokoch s množstvom obetí na životoch, použili trhavinu TATP, ktorá je teroristami pre svoju materiálovú nestálosť prezývaná Satanova matka.

TATP je skratka pre peroxid acetónu a je to tá istá látka, aká bola použitá v roku 2005 pri útokoch na londýnske metro a autobusovú dopravu. V britskej metropole vtedy zomrelo 52 cestujúcich.

Pri útokoch v Paríži bola použitá aj Satanova matka, výbušnina nasadená teroristami v roku 2005 – explózia londýnskeho metra

9:00 Paríž zíva prázdnotou, v uliciach je ticho. Niektorí Francúzi sa však odmietajú poddať strachu.

V sále Bataclan bol v piatok masaker najväčší - teroristi tam postrieľali 89 ľudí. V jeho blízkosti to vrie, rozložili sa tam televízne štáby a reportéri z celého sveta odtiaľ vysielajú živé vstupy. Neďaleký bar U Gastona je síce plný, ale hostia sú hlavne novinári, čo prezrádzajú notesy a nahrávacie zariadenia rozložené po stolíkoch.

8:20 Celý svet upiera pohľad k Francúzsku a vyjadruje podporu rodinám obetí.

Obete francúzskych útokov si
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Obete francúzskych útokov si
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

Obete francúzskych útokov si
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: SITA)

8:00 Útoky vo Francúzsku odsúdili aj militantné hnutia z Blízkeho východu – Hizballáh, Hamas a Islamský džihád.

Generálny tajomník libanonského šiitského proiránskeho hnutia Hizballáh Hasan Nasralláh v televíznom prejave označil útoky v Paríži za "slepý terorizmus" a poznamenal, že "náš ľud v tomto regióne pozná veľmi dobre terorizmus, akého sa Islamský štát dopustil vo francúzskom hlavnom meste." 

Sériu útokov v Paríži ostro odsúdilo aj palestínske hnutie Hamas, ktoré súčasne vyjadrilo sústrasť rodinám obetí a zaželalo Francúzsku návrat k bezpečnosti. 

Vysokopostavený predstaviteľ hnutia Islamský džihád Náfiz Azzám tiež odmietol atentáty v Paríži a pred novinármi vyhlásil, že "islam nedovoľuje takúto ľubovôľu a svojvoľné zabíjanie." 

Hamas a Islamský džihád sa pritom v minulosti prihlásili k zodpovednosti za spáchanie sérií samovražedných atentátov, pri ktorých prišli o život stovky Izraelčanov.

Útoky vo Francúzsku odsúdili aj samotní islamskí extrémisti. Tvrdia, že to, čo sa stalo, islam nedovoľuje.

7:55 Grécke vládne zdroje dnes pripustili ako veľmi pravdepodobné, že medzi páchateľmi piatkových útokov v Paríži sú dve osoby, ktoré sa do Európy dostali nedávno cez Grécko.

7:50 Rusko očakáva, že teroristické útoky v Paríži pochovajú nevraživosť medzi Moskvou a Západom a zjednotia obe strany v boji proti terorizmu.

7:45 Eiffelova veža je až do odvolania neprístupná pre verejnosť a dnes večer na nej vypli osvetlenie na znak smútku a solidarity.

7:40 Pamiatku obetí piatkových atentátov v Paríži si orchester, zbor i sólisti newyorskej Metropolitnej opery a diváci jej sobotňajšieho predstavenia Pucciniho opery Tosca uctili francúzskou štátnou hymnou - Marsellaisou. Orchester dirigoval Plácido Domingo.

Brit Nick Alexander, jedna z obetí teroristov v Paríži.
Zobraziť galériu (57)
Brit Nick Alexander, jedna z obetí teroristov v Paríži.  (Zdroj: SITA)

7:35 Nemecko by malo zaviesť "riadne procedúry" pri zvládaní náporu tisícov utečencov, ktorí teraz mieria do zeme. V rozhovore pre dnešné vydanie nemeckej regionálnej tlače to vyhlásil predseda Spolkového úradu pre ochranu ústavy (BfV) Hans-Georg Maassen.

7:30 Medzi obeťami teroristických útokov v Paríži sú aj dvaja rumunskí občania, najmenej dvaja Belgičania, jeden Švéd a najmenej jeden Brit.

7:25 Belgické úrady pre boj proti terorizmu zatkli po útokoch vo Francúzsku jedného človeka, ktorý bol v piatok večer v Paríži.

7:20 Napriek výnimočnému stavu vo Francúzsku sa v sobotu v mnohých mestách konali zhromaždenia na uctenie si pamiatky obetí, na podporu zranených a pozostalých, ako aj proti terorizmu.

Vo Francúzsku sa ozývajú prvé hlasy za vyhostenie islamistov z krajiny

Manifestácie proti terorizmu sa v sobotu uskutočnili v mestách Grenoble, Arras, Bourges, Lavale, Metz, Tours, Orleáns či Lille a ďalších. Zhromaždenia mali podľa RTL pokojný priebeh, len v niektorých mestách - ako v Lille - sa ozývali hlasy volajúce po vyhostení islamistov z krajiny. Veľká časť demonštrácií bola iniciovaná prostredníctvom sociálnych sietí. 

7:15 Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) vyšle svojich agentov do Paríža, aby sa tam zapojili do vyšetrovania teroristických útokov.

7:10 Obete útokov si pripomenuli aj v Košiciach.

"Týmto symbolickým gestom vysielame jasný signál, hovoriaci o našom zásadnom nesúhlase s násilím. Pripájame sa tak k mnohým ďalším mestám vo svete, ktoré rovnaký postoj vyjadrili nasvietením svojich najvýznamnejších monumentov farbami Francúzska," uviedol košický primátor Raši. 

Obete útokov si pripomenuli
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Obete útokov si pripomenuli
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

Obete útokov si pripomenuli
Zobraziť galériu (57)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)

7:10 Británia, Nemecko, Španielsko, Fínsko, Holandsko, Maďarsko či Taliansko sprísnili dnes kvôli atentátom v Paríži bezpečnostné kontroly.

7:05 Francúzska polícia zatkla otca a brata samovražedného atentátnika, ktorý v parížskom klube Bataclan rozpútal masaker s bilanciou 89 obetí.

7:00 Teroristu Omara Ismaila Mostefaia identifikovali podľa prstu, ktorý našli v klube Bataclan.

7:00 Francúzi poznajú mená teroristov, ktorí v Paríži zabili najmenej 129 ľudí. Údajne má ísť o 29-ročného Omara a 25-ročného Ahmada. V súvislosti s druhým útočníkom sa špekuluje aj o mene Abbdulakbak, zatiaľ nie je jasné, ktorý z dvojice skutočne vraždil.


Francúzi poznajú identitu útočníkov z Paríža

Známe je meno občana Francúzska, ktorého identifikovali na základe odtlačkov prstov. Ide o 29-ročného Omara Ismaila Mostefaia, ktorého otca a brata francúzski vyšetrovatelia v sobotu vzali do väzby a v ich bytoch urobili prehliadku.

Mostefaiovo meno na sociálnej sieti Facebook zverejnil aj Pierre Gorges, primátor mesta Chartres, kde podozrivý od roku 2012 žil. Podľa francúzskych médií Mostefai v zime na prelome rokov 2013-14 strávil niekoľko mesiacov v Sýrii, kam sa dostal z Turecka. Rodina o ňom v poslednom čase nemala žiadne správy. Podľa brata bol nejaký čas v Alžírsku, odkiaľ rodina pochádza. 

Meno ďalšieho predpokladaného útočníka zverejnil srbský denník Blic, ktorý vo svojom dnešnom vydaní prináša fotokópiu sýrskeho cestovného dokladu nájdeného údajne na mieste jedného z parížskych útokov a vydaného na meno Ahmad Almohammad. Muž má podľa pasu 25. Denník Blic neodhaľuje svoj zdroj, z ktorého získal snímku pasu, ale píše, že srbské úrady dostali od francúzskych bezpečnostných zložiek žiadosť o pomoc a sprístupnenie databázy do krajiny prichádzajúcich migrantov. Do západnej Európy sa tento muž dostal cez Srbsko. 

Francúzske médiá však k identickému príbehu o púti "utečenca" zo Sýrie na západ Európy cez grécky ostrov Leros uvádzajú iné meno - má údajne ísť o Abbdulakbaka B., ktorý sa 3. októbra vylodil na gréckom ostrove Leros, kde ho zaregistrovali podľa smerníc EÚ a odkiaľ sa balkánskou trasou dostal do Francúzska. 

Grécke úrady v noci nadnes pripustili, že medzi útočníkmi v Paríži mohli byť až dvaja muži, ktorí sa do Francúzska dostali po balkánskej ceste a cez jej vstupnú bránu - Grécko. Parížsky prokurátor Francois Molins v sobotu potvrdil, že na mieste jedného z výbuchov sa našiel pas Sýrčana narodeného v roku 1990. Prokurátor podotkol, že na rozdiel od Mostefaia, táto osoba francúzskym tajným službám nebola známa. 

Francúzski vyšetrovatelia zatiaľ nedospeli k záveru, či nájdený pas skutočne patrí útočníkovi. 
Podľa zdrojov zo súdneho lekárstva citovaných rozhlasovou stanicou Europe 1 dvaja z útočníkov mali len 15-18 rokov. Oficiálne túto informáciu nikto nevyvrátil ani nepotvrdil.

Polícia zadržala otca a brata útočníka v klube Bataclan

Otca a brata samovražedného atentátnika, ktorý v piatok útočil v parížskom klube Bataclan, vzali v sobotu do väzby. V ich bytoch polícia urobila prehliadku, informovali v noci nadnes francúzske médiá. Prehliadkam a výsluchom sa museli podrobiť aj ďalší členovia rodiny útočníka, ktorého vyšetrovatelia oficiálne identifikovali ako 29-ročného francúzskeho občana. Policajné razie sa konali pod velením elitnej protiteroristickej jednotky SDAT a za účasti zásahovej jednotky Raid.

Tento samovražedný atentátnik spolu s komplicmi v koncertnej sále klubu Bataclan vyše dve hodiny zadržiaval a terorizoval návštevníkov koncertu americkej skupiny Eagles of Death Metal. Masaker, ktorý tam rozpútali, si vyžiadal najmenej 89 obetí na životoch. 

Parížsky prokurátor Francois Molins v sobotu potvrdil, že tento terorista bol oficiálne identifikovaný vďaka odtlačkom prstov. "Ide o osobu narodenú 21. novembra 1985 v Courcouronnes, v kraji Essonne," ktorý mal v minulosti problémy so zákonom, bol za ne osemkrát odsúdený, ale nikdy nie na trest väzenia. Od roku 2010 bol objektom záujmu tajných služieb pre podozrenie, že sa nechal radikalizovať. Nebol však sledovaný ako podozrivý z členstva alebo sympatií k teroristickým skupinám. 

Viac o téme: FrancúzskoParížIslamský štátBataclan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu