Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pustili džihádisti v Sýrii do gatí? Zo strachu pred Rusmi si holia brady a prezliekajú sa za ženy

Na Twitteri sa objavili zaujímavé zábery - kopec chlpov z brád.
Na Twitteri sa objavili zaujímavé zábery - kopec chlpov z brád. (Zdroj: Youtube, Twitter/HalaJaber)

ALEPPO/LONDÝN - Bojovníci Islamského štátu si údajne holia svoje husté brady a preobliekajú sa za ženy, aby sa im ľahšie podarilo utiecť zo Sýrie, kde Rusko začalo svoju vojenskú kampaň na podporu prezidenta Bašára Asada. Fotografie, ktoré mali byť urobené minulý týždeň v blízkosti mesta Aleppo, ukazujú hromady po zemi rozhádzaných chlpov. Na nich sa váľajú obaly od použitých žiletiek.

Syn hollywoodskeho režiséra konvertoval na islam: Z budúceho kňaza sa stal džihádista

Aby mohli prekročiť hranice do Turecka nepozorovane, džihádisti sa holia a maskujú do nikábov - závojov, ktoré kompletne zahaľujú moslimské ženy. Správy o úteku bojovníkov Islamského štátu prichádzajú po tom, čo najmenej 40 členov skupiny bolo zabitých pri nedeľňajšom nálete na Hamá, v západnej Sýrii.

Snímky boli zdieľané na Twitteri novinárkou Sunday Times Halaou Jaberovou, ktorá za ich zdroj označila Leith Abou Fadela, šéf editora arabských spravodajských webových stránok Al-Masdar News písaných v angličtine.

Fotografie zhliadli už stovky používateľov sociálnej siete a mnohí sa vysmievajú pokrytectvu Islamského štátu, ktorého "svätí bojovníci" utekajú tvárou v tvár nebezpečenstvu. Jeden z nich napríklad uviedol, že z levov chalifátu sú teraz vystrašené slečinky.

Ruské nálety v sýrskej provincii Latákíja usmrtili v pondelok večer 45 osôb vrátane jedného z veliteľov povstalcov. Informovala o tom dnes organizácia sýrskych ochrancov práv SOHR, ktorá situáciu v krajine monitoruje z Londýna. Pri ruskom bombardovaní, ktoré začalo 30. septembra, podľa organizácie doteraz celkom zahynulo 370 ľudí, z toho 243 povstalcov a 127 civilistov.

Viac o téme: SýriaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu