Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Čierny deň pre IS: Žena, ktorá sa mala stať sexotrokyňou, zabila jedného z veliteľov!

Islamský štát predáva uväznené ženy do otroctva.
Islamský štát predáva uväznené ženy do otroctva. (Zdroj: SITA)

MOSUL - Iracká žena zastrelila šéfa teroristického hnutia Islamský štát, ktorý ju nútil do sexuálneho otroctva. Jezídka, ktorá patrí medzi kurdskú menšinu, údajne zabila staršieho veliteľa radikálov známeho ako Abu Anas. Informovala o tom iracká satelitná televízna sieť Alsumaria News.

Strašidelná spoveď bojovníka IS o utečencoch: Sú medzi nimi tisícky našich zabijakov

Hovorca Kurdskej demokratickej strany Saeed Mamouzini uviedol, že veliteľ bol zabitý v sobotu neďaleko irackého mesta Mosul. Ženu prinútil stať sa sexuálnou otrokyňou a odovzdal ju svojim nasledovníkom ako chorý "darček". Ako presne však došlo k smrti a čo sa stalo potom s jezídkou, Mamouzini nezverejnil.

Jezídi su náboženské spoločenstvo v Sýrii a v Iraku, ktoré považuje Islamský štát za menejcenné a vlani uniesol 5270 jeho členov, z toho viac ako 3000 je stále v zajatí. Teroristi tvrdia, že znásilnenie je súčasťou ich pokrúteného výkladu islamu, o čom svedčia svedectva detí unesených a nútených do sexuálneho otroctva.

Dievčina (12), ktorá unikla teroristom, pre New York Times povedala, že muž, ktorý ju zneužíval, jej vysvetlil, že odporný akt, ktorý sa chystal spáchať nie je hriech, pretože nie je moslimka. Vyhlasoval, že viera mu nielenže dáva právo na to, aby ju znásilnil, ale dokonca ho v tom povzbudzuje.

Po zviazaní a dusení si kľakol a modlil sa. Aj "potom" sa znovu modlil. Dievča, ktoré vypočúvali v utečeneckom tábore, uviedlo: "Stále som mu hovorila, že to bolí - prosím, prestaň. Povedal mi, že podľa islamu je mu dovolené znásilniť neveriaceho. Povedal, že tým, že ma znásilnil, sa dostal bližšie k Bohu."

Moslimovia po celom svete odsúdili IS za používanie islamskej viery na ospravedlnenie svojich odporných činov.

Do boja proti IS sa zapájajú aj ženy

Viac o téme: Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu