Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

IS vydal tajnú príručku pre džihádistických agentov Západu: Z jej obsahu vám bude nevoľno

Agenti džihádu musia byť superhrdinovia Zobraziť galériu (4)
Agenti džihádu musia byť superhrdinovia (Zdroj: vladtepesblog.com)

RAQQA - Príručka s názvom Ako prežiť na Západe rozhodne nie je určená pre slabšie povahy. Nájdete v nej súhrn všetkého, čo by ste mali vedieť, ak chcete byť profesionálom v službách Islamského štátu. Mnohé z požadovaných vlastností patria skôr do repertoáru hollywoodskych superhrdinov. Jej autor totiž varuje, že budete musieť žiť dvojitým životom.

Príručka, ktorá už niekoľko mesiacov koluje internetom, ponúka rady a tipy tajným agentom Islamského štátu na cudzom území a bola pripísaná na konto IS. Ak by ste sa jej však rozhodli naozaj dôsledne držať, museli by ste sa stať kaskadérom alebo hollywoodskym hercom. Džihádistickým hrdinom.

Ohavný čín Islamského štátu: Neuveríte, čo urobili archeológovi v Palmýre!

Základným stavebným pilierom príručky je myšlienka, že ak Západ obviňuje moslimov z terorizmu, zabránia mu v tom práve tak, že budú terorizovať a zabíjať, dodáva News.vice.com. Príručka od džihádistu požaduje, aby dokázal položiť život v mene Alaha, avšak, nielen svoj. V jednotlivých kapitolách je uvedené, ako môže extrémista tajiť svoju identitu, nájde v nich rady, ako zarobiť peniaze či odporúčania, ako si má chrániť svoju identitu na internete. V návode si prečíta aj inštruktáž pre pokročilých – napríklad to, ako má zaobchádzať so zbraňami, vyrábať bomby a osvojiť si rôzne techniky prežitia. Ak toto všetko zvládne, stane sa z neho partizán bojujúci v divočine Západu, ktorý extrémisti považujú za pohanský a nepriateľský voči islamu.

Tajomstvo dobrého maskovania

„Táto kniha je sprievodcom pre moslimov žijúcich v nemoslimských krajinách alebo v krajinách, ktoré sú voči veriacim kruté... Naučí vás, ako byť tajným agentom, ktorý žije dvojitý život, teda niečo, čo budú musieť moslimovia urobiť, aby v nadchádzajúcich rokoch prežili,“ napísal v úvode príručky autor, ktorý o sebe tvrdí, že študoval džihád desať rokov a pozná filozofiu viacerých typov džihádistických skupín.

Niektoré z rád, ktoré by mali naháňať hrôzu, naopak, vyznievajú pre nás „Západniarov“ skôr filmovo. V prvom rade by sa agenti mali pokúsiť svoju extrémistickú identitu skryť, aby na seba nepútali nechcenú pozornosť. Klasickú moslimskú radu by mali radšej vymeniť za briadku a štýlové husté fúzy. Hlavným úsilím agenta musí byť maskovanie sa – zmení si meno a bude priateľský a otvorený, to nepriateľov zmätie.  Môže použiť napríklad farebné kontaktné šošovky, by vyzeral viac „západne“ a ak bude s niekým anonymne hovoriť, napríklad telefonovať, mal by si zmeniť hlas pomocou špeciálneho hlasového softvéru.

Postupne sa z vás stane úspešný agent džihádu a peniaze budete chcieť použiť na podporu islamskej skupiny, ale vymeňte ich radšej za šperky ako za zlato alebo striebro, pretože si zachovávajú svoju hodnotu aj po niekoľkých rokoch. Navyše, nebudú vás môcť obviniť z prania špinavých peňazí, radí autor.

Musíte trénovať normálne

Ak si budete chcieť vybudovať silu a kondíciu mudžahedína, musíte trénovať „normálne“. V preklade to znamená asi toľko, že môžete chodiť do posilňovne alebo behávať v parku ako bežný „Západniar“, ale nesmiete mať na sebe vojenskú uniformu. Môžete si dať na seba športové tričko a krátke nohavice. Mali by ste však po tréningu zvládnuť vybehnúť hore schodmi rekordnou rýchlosťou a dokázať liezť po stenách. Ale na koľké poschodie, to sa v príručke neuvádza.

Ďalšou dôležitou zložkou výcviku agenta je narábanie so zbraňou, napríklad nožom. Ešte predtým, ako vezme do rúk naozajstnú zbraň, mal by trénovať s hračkami, napríklad paintball. Nesmie sa však s nimi hrať až príliš často na verejnosti, kým sa dostane do „terénu“. Doma môže mať aj tzv. primitívne zbrane ako luky, šípy, kuše alebo praky, ktoré vraj zoženie aj cez eBay. Okrem toho musí mať niekde vždy pripravený „balíček záchrany“, aby mohol prežiť za každých život ohrozujúcich okolností, keby sa dostal do prekérnej situácie a bol na zozname hľadaných osôb. V permanentnom ruksaku by mal mať vždy pripravené napríklad zväčšovacie sklo, baterku, háčiky na ryby, tablety na čistenie vody v prírode, kompas, drôt na odchyt zvierat, základné potraviny a kondómy, do ktorých môže v prípade potreby nabrať aj liter vody.

Moderný luk so šípmi vraj džihádisti zoženú ľahko
Zobraziť galériu (4)
Moderný luk so šípmi vraj džihádisti zoženú ľahko  (Zdroj: vladtepesblog.com)

Klasická výzbroj bojovníkov IS
Zobraziť galériu (4)
Klasická výzbroj bojovníkov IS  (Zdroj: vladtepesblog.com)

Keď bude džihádista schopný podomácky si vyrobiť Molotovov koktail, dostane sa o úroveň vyššie, až potom môže pristúpiť k pokročilejším pyrotechnickým tajomstvám a umiestňovať bomby aj do áut. Moslimovia, ktorí zvládnu „desatoro“ džihádistov, budú podľa autora pripravení čeliť protivníkovi a schopní profesionálne zabíjať. Na záver autor agentom radí, aby sa v prípade potreby neváhali maskovať napríklad pomocou parochne, make-upu či falošných fúzov, ak ide o ženy. Úloha agenta podľa jeho slov nekončí, kým nepadne v mene Alaha ako mučeník Západu. Jeho misia teda vrcholí smrťou bez ohľadu na to, akým spôsobom zomrie.

Návod na výrobu Molotovovho koktailu
Zobraziť galériu (4)
Návod na výrobu Molotovovho koktailu  (Zdroj: vladtepesblog.com)

 

 

 

Viac o téme: DžihádPríručkaAko prežiť na Západe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu