Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Islamský štát pripravuje globálnu apokalypsu: Tajný dokument odhalil besné plány teroristov

Islamisti chcú vyvolať paniku Zobraziť galériu (2)
Islamisti chcú vyvolať paniku (Zdroj: SITA/AP)

RAQQA - Islamský štát píše scenár konca sveta! Podľa tajných dokumentov, ktoré unikli z kuloárov teroristov, pripravuje IS nový útok, ktorým chce vyvolať nepriamu konfrontáciu s USA. Ak sa im plán podarí uskutočniť, mohlo by to znamenať, že sa blíži globálny konflikt, aký zem nezažila od II. svetovej vojny.

Podľa informácií, ktoré zverejnil americký denník USA Today, chystá Islamský štát útok na Indiu, aby docielil stret s USA. Vyplýva to z interného náborového dokumentu obávanej skupiny, ktorým sa snaží IS zjednotiť pakistanských a afganských teroristov z Talibanu do jednej armády.

Výcvikový tábor smrti: Chlapec prezradil hororové detaily, ako ich radikáli z IS učia vraždiť

Dokument v jazyku urdu s názvom Stručná história islamského kalifátu sa podarilo získať od pakistanského občana, ktorý je napojený na sieť tamojšej talibanskej teroristickej organizácie. V bližšie nedatovanom spise je uvedené, že prípravy útoku na Indiu vrcholia a vpád má vyvolať apokalyptickú konfrontáciu s USA. „Aj keby sa USA snažili odraziť útok so všetkými svojimi spojencami, moslimovia budú v tomto boji jednotní,“ hlása proroctvo IS.

India je pre nich ako svätý grál

Podľa Brucea Riedela, bývalého agenta CIA, by útok na Indiu len umocnil masové popravy  a ohrozil stabilitu v regióne. A presne o to džihádistom ide. Tridsaťdvastranový dokument obsahuje detaily plánovaného bojového útoku a vyzýva al-Káidu, aby sa pripojila k IS, ktorý sám seba prezentuje ako jediného vládcu sveta miliardy moslimov. Tí by mali byť združení v ríši zvanej kalifát. „India je svätý grál juhoázijských džihádistov,“ opísal Riedel.

Namiesto priamej konfrontácie s USA sa chcú islamisti primárne zameriavať na ozbrojené povstania v arabskom svete, aby vytvorili plánovaný kalifát. Inkriminovaný dokument preskúmali traja americkí agenti tajných služieb, ktorí dosvedčili jeho autenticitu.

Islamský štát pripravuje globálnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: útok IndiaIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu