Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Islamský štát ukázal VIDEO najväčšieho masakru: Vrchol barbarstva, naraz popravili 1 700 ľudí!

Pri masakri zomrelo 1700 vojakov. Zobraziť galériu (3)
Pri masakri zomrelo 1700 vojakov. (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Fanatici z Islamskému štátu zverejnili ďalšie odporné zábery z vraždenia 1700 irackých vojakov pri vlaňajšom obsadzovaní mesta Tikrít. Spolu s miestnymi spojencami donútili svoje obete ľahnúť si tvárou dolu do hliny a potom ich zasypali spŕškou guliek.

Islamský štát zverejnil zoznam svojich nepriateľov: Je medzi nimi aj Slovensko, máme sa báť!

Keď bojovníci IS obsazovali Tikrít, chceli vojaci z neďalej vojenskej základne Speicher utiecť. Nie všetkým sa to ale podarilo a bojovníci spolu so spojencami okolo 1700 z nich zajali. Naložili ich na nákladné automobily a napriek prosbám o život vysadili na rôznych miestach, kde ich donútili ľahnúť si do plytkých hrobov. Vraždenie zdokumentovali na videu.

Niektoré zábery však ukazujú aj individuálne popravy, kedy boli telá vojakov hodené do rieky Tigris, či bager, ktorý presúva hromady tiel, keďže masaker pokračoval aj v noci. S ohľadom na počet obetí, aj neľudskosť činu, ide o jedno z najhorších zverstiev v Iraku za uplynulé desaťročie.

Islamský štát ukázal VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Islamský štát ukázal VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Jeho rozsah bol tak obrovský, že hroby použité na pochovanie obetí, bolo možné vidieť aj z vesmíru. V apríli spojenecké stíhačky pomohli zobrať Tikrít z rúk Islamského štátu a došlo k exhumácii približne 600 tiel. Mnoho obetí však hodili do rieky a ich osud skončil nevedno kde.

Celý záznam z vraždenia má 22 minút a bol zverejnený štyri dni potom, ako súd v Bagdade 8. júla vyniesol nad 24 mužmi zodpovednými za tento masaker rozsudky smrti obesením. Proces trval len niekoľko hodín. Okolo 600 vinníkov z radov radikálov je stále na úteku.

Masaker zohral kľúčovú úlohu pri masovom nábore šiitských dobrovoľníkov v boji proti džihádistom. Jedným z miest, kde boli vykonané popravy, je policajná budova, nachádzajúca sa v rozľahlom komplexe bývalého prezidenta Saddáma Husajna v Tikríte. Nábrežie rieky Tigris sa zmenilo na improvizovanú svätyňu.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Viac o téme: VojaciZastrelenieMasakerIrakIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu