Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mimoriadne varovanie pre turistov v Tunisku: Hrozí ďalší teroristický útok, vráťte sa domov

Terorista zo Sousse rozpútal v Tunisku peklo Zobraziť galériu (2)
Terorista zo Sousse rozpútal v Tunisku peklo (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britské úrady vyzývajú všetkých svojich občanov, aby bezodkladne opustili Tunisko. Podľa ministra zahraničia Philipa Hammonda je vysoko pravdepodobný ďalší teroristický útok. Ak sa Briti aj napriek výzve do Tuniska vydajú, cestovky ich môžu odmietnuť poistiť.

"Sme teraz v úzkom kontakte s cestovnými kanceláriami, ktoré sa budú snažiť dostať svojich klientov čo najrýchlejšie domov," uvádza Hammond pre BBC. Nezávislým cestovateľom potom úrad odporúča návrat komerčnými aerolinkami.


Podľa Hammonda britské úrady nemajú informácie o žiadnom konkrétnom útoku. "Nemáme informácie, ktoré by naznačovali bezprostrednú hrozbu, ale od útoku v Sousse sa situácia stále vyvíja, a to nás priviedlo k názoru, že ďalšie teroristický útok je vysoko pravdepodobný," povedal pre BBC. Sám tuniský prezident pred týždňom vyhlásil, že krajina "nie je v bezpečí" a vyhlásil výnimočný stav.

Zoznam rizikových miest

Britské úrady aktuálne spresnili informácie a zverejnili zoznam miest, ktorým by sa britskí turisti mali vyhnúť. Červenou farbou sú vyznačené miesta, kam by nemali cestovať za žiadnu cenu. Oranžová farba potom označuje tie miesta, kam by mali cestovať len, ak je to nevyhnutne potrebné. Ak sa aj bez varovania do Tuniska vydajú, nebude sa na nich pravdepodobne vzťahovať cestovné poistenie.

Mimoriadne varovanie pre turistov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foreign Commonwealth Office)


Britská cestovná kancelária Thomas Cook už v nadväznosti na vyhlásenie britského ministerstva zahraničia pozastavila na tri mesiace predaj zájazdov do Tuniska.

Viac o téme: TuniskoSousseRizkí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu