Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Deti na ohavnom VIDEU islamistov zavraždili 25 vojakov: Teror v Palmýre pokračuje!

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: youtube.com)

BEJRÚT - Na internete sa objavilo video so zastrelením približne 25 sýrskych vojakov v starobylom meste Palmýra. Vraždenie pritom majú na svedomí militanti z teroristickej organizácie Islamský štát (IS), informovala dnes agentúra AP.

Na snímke zverejnenej v sobotu je vidno, ako sýrskych vojakov prevážajú v pikape z väzenia Tadmor v Palmýre do miestneho amfiteátru. V historickom divadle ich následne zastrelia mladí členovia IS, pričom podľa záznamu mali byť svedkami hromadného vraždenia stovky divákov.

Deti na ohavnom VIDEU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Na základe videa nebolo možné overiť, kedy k poprave došlo. Podľa Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne sa však vraždenie uskutočnilo 27. mája tohto roka. Agentúra AP v máji informovala o zabití desiatok sýrskych vojakov a štátnych zamestnancov, ktorí prišli o život po tom, čo džihádisti dobyli Palmýru.

 

Antické mesto Palmýra je zapísané do zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Nachádza sa v ňom niekoľko najrozsiahlejších a najlepšie zachovaných zrúcanín zo starovekej Rímskej ríše, napríklad chrámy, stĺporadia a divadlo. Palmýra patrila k najdôležitejším kultúrnych centrám antického sveta a nachádza sa približne 215 kilometrov severovýchodne od sýrskej metropoly Damask.

Deti na ohavnom VIDEU
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: youtube.com)

Viac o téme: Palmýra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu