Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové VIDEO IS vydesilo Ameriku, sľubuje druhý 11. september: Spálime vás ako al-Káida!

Z útoku na Svetové obchodné centrum sa Amerika dodnes nespamätala
Z útoku na Svetové obchodné centrum sa Amerika dodnes nespamätala (Zdroj: TASR)

RAQQA - Teroristi Islamského štátu chcú Ameriku zasiahnuť na najzraniteľnejšom mieste. Štrnásť rokov po páde dvojičiek Svetového obchodného centra sa vyhrážajú ďalším podobným útokom. UPOZORNENIE: Video obsahuje zábery nevhodné pre osoby s citlivou povahou a neplnoletých.

Hlas muža na profesionálne zostrihanej nahrávke hovorí, že Američania nie sú v bezpečí. Najdesivejšími momentmi na videu sú zábery z popráv amerických zajatcov a teroristického útoku na dvojičky z 11. septembra 2001. Islamský štát sľubuje Amerike krutú odplatu, ukazuje zajatcov v oranžových uniformách a video završuje dramatickými zábermi výbuchov.

Zábery u Američanov vyvolali obavy a znepokojenie. „Kým nebudeme rozumieť jeho pohnútkam, neporazíme ho,“ vyjadril sa podľa portálu Pjmedia.com generál Michael K. Nagata, veliteľ špeciálnych amerických jednotiek na Blízkom východe, v súvislosti s Islamským štátom. Nielen Nagata pociťuje frustráciu z vývoja Islamského štátu, voči ktorému sú aj svetové mocnosti bezradné a nemajú plán, ako ho poraziť.

UPOZORNENIE: Video obsahuje zábery nevhodné pre osoby s citlivou povahou a neplnoletých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu