Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalší masaker v armáde IS: Popravili stovku vlastných bojovníkov zo zahraničia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: redakcja.mpolska24.pl)

LONDÝN - Extrémistická skupina tzv. Islamský štát (IS) popravila 100 svojich vlastných bojovníkov zo zahraničia, ktorí sa pokúsili ujsť z hlavnej bašty tohto hnutia v sýrskom meste Rakka. Informoval o tom včera denník Financial Times s odvolaním sa na miestne aktivistické zdroje.

Fundamentalisti v Rakke vytvorili vojenskú políciu dohliadajúcu na zahraničných bojovníkov, ktorí si neplnia povinnosti. Mnohí sú realitou bojov v Sýrii rozčarovaní. Nemenovaný aktivista pre denník potvrdil "100 popráv" zahraničných džihádistov z radov IS, ktorí sa pokúsili vymaniť zo skupiny.

Podľa britskej tlače sa v októbri chcelo vrátiť domov päť Britov, traja Francúzi, dvaja Nemci a dvaja Belgičania po tom, ako sa sťažovali, že bojujú skôr proti iným povstaleckým skupinám než proti samotnému režimu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Následne boli uväznení štruktúrami hnutia IS.

Celkovo sa chce vrátiť do svojej pôvodnej vlasti 30-50 Britov, obávajú sa však trestného stíhania. Od augusta, keď koalícia pod velením Spojených štátov začala vzdušné útoky proti pozíciám IS, extrémisti stratili kontrolu nad miestnymi silami a prudko vzrástol počet ich zabitých stúpencov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu