Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pentagon priznáva chybu: Jeden balík zbraní a munície bol zničený, druhý je v rukách IS

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Pentagon v stredu potvrdil, že dva z balíkov zhodené kurdským bojovníkom brániacim sýrske hraničné mesto Kobane sa nedostali k svojmu cieľu. Jeden z nich neskôr zničil nálet a ďalší podľa všetkého získal Islamský štát.

"Včera sme oznámili, že jeden balík zblúdil a bol zničený. Ďalej sme zistili, že druhý balík zblúdil tiež a pravdepodobne padol do rúk nepriateľa," uviedol hovorca Pentagonu Steve Warren. Podľa jeho slov sa Kurdom podarilo do obliehaného mesta zhodiť 26 balíkov pomoci, ktoré sa k svojim cieľom dostali.

Pentagon pôvodne informoval, že kurdským bojovníkom zhodil 28 balíkov zbraní, munície, zdravotníckych potrieb a ďalšieho vybavenia, ktoré poskytli kurdské úrady v Iraku. Sunnitskí povstalci však následne zverejnili video, ako si prezerajú obsah balíka, v ktorom boli ručné granáty a ďalšie zbrane. Turecký prezident Tayyip Erdogan následne vyhlásil, že nebolo správne, že Spojené štáty zhodili vojenskú pomoc Kurdom brániacim sýrske hraničné mesto, keďže niektoré zbrane sa dostali do rúk Islamského štátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu