Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sexi džihádistky z Viedne otehotneli v Sýrii: Služba Alahovi bola chyba, chceme domov!

Sabina Selimovičová a Samra Kesinovičová sa rozhodli odísť do Sýrie ešte v apríli tohto roku. Zobraziť galériu (2)
Sabina Selimovičová a Samra Kesinovičová sa rozhodli odísť do Sýrie ešte v apríli tohto roku. (Zdroj: Interpol, YouTube)

DAMASK - Chceme naspäť domov, spravili sme chybu! Toto je odkaz dvoch mladých Rakúšaniek, ktoré sa vydali bojovať za Islamský štát. Podľa neoverených správ mali otehotnieť a teraz svoje činy trpko ľutujú. Už nechcú zomrieť za Alaha.

Dvojicu iba 15 a 17-ročných dievčat pôvodom z Bosny presvedčili reči vo viedenskej mešite natoľko, že sa rozhodli odísť ešte v apríli tohto roka do Sýrie a začať žiť podľa islamského práva – šaríe. Na sociálnych sieťach neustále zverejňovali fotografie v nikáboch dokonca s puškami v rukách.

Sabina sa vraj cez sociálne siete ozvala svojim rodičom, ktorým odkázala, že "nikto z nich nie je mŕtvy". Dievčatá sa v Sýrii vydali za bojovníkov z Čečenska. Navyše mali obidve otehnotnieť.

Sabina Selimovičová a Samra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Interpol, YouTube)

Sabina Selimovičová a Samra Kesinovičová rodičom odkázali, aby ich nehľadali, nechali im iba nápis: "Nehľadajte nás. Ideme slúžiť Alahovi a za neho aj zomrieme." Podľa najnovších informácií sa však situácia totálne obrátila. Rakúske médiá priniesli informácie, že už toho majú dosť. Smrť je doslova na každom kroku. Momentálne by sa mali nachádzať v meste Rakka.

Odhodlaná vrátiť sa je najmä Samra. Preto chce kontaktovať rodinu, ale nebude to také ľahké. Podľa hovorcu rakúskeho ministerstva vnútra, Karla-Heinza Grundboecka, je rozhodnutie vrátiť sa späť takmer nemožné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu