Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Šokujúce VIDEO: Proruskí rebeli sa po páde letu MH17 prehrabávajú vo veciach obetí!

Rebeli sa hrabú vo veciach mŕtvych.
Rebeli sa hrabú vo veciach mŕtvych. (Zdroj: youtube/bbc)

LONDÝN - Stále viac dôkazov o zostrelení boeingu malajzijských aerolínii nad ukrajinským územím, ktoré sa odohralo takto pred rokom, svedčí v neprospech proruských rebelov. Po nedávnom úniku informácií zo záverečnej správy holandských vyšetrovateľov, ktoré hovoria o tom, že raketa bola odpálená z územia, kde operovali práve oni, sa teraz dostali na svetlo sveta pozoruhodné video zábery. Je na nich vidno separatistov, ako sa prechádzajú medzi troskami lietadla a prehrabávajú sa vo veciach obetí. Podľa ich slov si spočiatku mysleli, že zničili ukrajinský vojenský stroj.

Unikli informácie zo záverečnej správy o zostrelení letu MH17: Vyšetrovatelia poznajú vinníka

Presne pred rokom 298 cestujúcich a členov posádky zahynulo na palube lietadla smerujúceho z Amsterdamu do Kuala Lumpur, keď bolo zostrelené nad východnou Ukrajinou, len 40 km od ruských hraníc.

Roztrasené zábery, získané News Corp Austrália, ukazujú skupinu rebelov, ktorí sa brodia cez horiace trosky a prečesávajú batožinu obetí. Na záberoch počuť veliteľa skupiny, ako do telefónu hovorí: "Áno, je tu veľa tiel, ženy..."

Veliteľ jednému z rebelov povie, nech otvorí batoh, patriaci cestujúcemu a vysype jeho obsah na zem. Potom sa kamera zameria na prieskum trosiek a v pozadí počuť slová. "Vidíte, sú to cudzinci, Malajzijčania". V tej chvíli totiž objavia menovku jednej z letušiek Malaysian Airlines. Ďalší proruský separatista sa pýta: "Kto pre nich otvoril letecký koridor?"

Na zázname je počuť aj rozkaz veliteľa, aby nikto nenatáčal ich tváre a nariadenie svojmu tímu, aby zabránil vstupu civilistov do oblasti, kým sa nestiahnu a nepohľadajú čierne skrinky.

V predvečer smutného výročia podali pozostalí po obetiach žalobu na bývalého ruského veliteľa východoukrajinských separatistov Igora Girkina, zvaného Igor Strelkov, ako na človeka zodpovedného za zostrelenie civilného stroja. Rodiny mŕtvych od neho chcú 900 miliónov dolárov.

Girkin totiž na Twitteri pár hodín po tragédii napísal: "Varovali sme vás, nelietajte na "našej oblohe"." Neskôr sa veliteľ vyjadril, že sa domnieval, že zostrelili vojenského lietadlo ukrajinského letectva Antonov-26. Tweet neskôr odstránili.

Viac o téme: HaváriaPádLietadloUkrajinaBoeing 777MH17
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu